Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 04/07

Maksakastike malesi­a­lai­sittain

Tarjoa kypsä maksakastike riisin kanssa.

350–400 g broi­le­rin­mak­saa (pa­kas­te)

Ma­ri­na­di:

4 rkl soi­ja­kas­ti­ket­ta

4 rkl hy­vää li­ha­lien­tä

1 rkl vii­nie­tik­kaa

2 rkl vet­tä

1/2 tl rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

2 tl mais­si­jau­ho­ja

1–1 1/2 tl raas­tet­tua, tuo­ret­ta in­ki­vää­riä

Pais­ta­mi­seen:

1/2 dl see­sa­mi­öl­jyä

Li­säk­si:

200 g vih­rei­tä pa­pu­ja

Ma­le­si­a­lai­nen rii­si:

1 l kas­vis­lie­mes­sä kei­tet­tyä ja va­lu­tet­tua rii­siä (noin 3 dl raa­kaa rii­siä)

3 mu­naa

3 rkl maa­päh­ki­nä­öl­jyä

2 ba­naa­ni­sa­lot­ti­si­pu­lia sil­put­tu­na

1 tl chi­li­tah­naa

1tl raas­tet­tua, tuo­ret­ta in­ki­vää­riä

2 murs­kat­tua val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 rkl soi­jaa

1. Se­koi­ta kul­hos­sa soi­ja, li­ha­lie­mi, vii­nie­tik­ka, vesi, mus­ta­pip­pu­ri ja mais­si­jau­hot. Li­sää in­ki­vää­ri­raas­te.

2. Pois­ta mak­sas­ta mah­dol­li­set kal­vot ja huuh­te­le ja kui­vaa mak­sa. Vii­pa­loi mak­sa. Li­sää mak­sa­vii­pa­leet ma­ri­na­diin ja nos­ta vii­le­ään maus­tu­maan tun­nik­si.

3. Val­mis­ta rii­si.

4. Pais­ta rii­sin kyp­sy­es­sä ka­nan­mu­nis­ta ohut ome­let­ti ja vii­pa­loi se val­mii­na ohuik­si sui­ka­leik­si.

5. Kuu­men­na pan­nul­la öl­jy ja pane pan­nul­le chi­li­tah­na ja kuo­ri­tut, sil­pu­tut val­ko- ja sa­lot­ti­si­pu­lit ja in­ki­vää­ri­raas­te. Kuul­lo­ta, kun­nes si­pu­li on peh­me­ää. Li­sää pan­nul­le kyp­sä rii­si ja mu­na­kas ja se­koi­ta. Pidä läm­pi­mä­nä.

6. Kuu­men­na toi­sel­la pan­nul­la öl­jy ja kuul­lo­ta sii­nä tee­lu­si­kal­li­nen in­ki­vää­ri­raas­tet­ta.

7. Li­sää pa­rin mi­nuu­tin pääs­tä pan­nul­le mak­sa­vii­pa­leet ja ma­ri­na­di. Kyp­sen­nä hil­jal­leen noin 10 mi­nuut­tia.

8. Li­sää siis­ti­tyt ja huuh­do­tut pa­vut ja kyp­sen­nä vie­lä 3 mi­nuut­tia.

9. Tar­joa kyp­sä mak­sa­kas­ti­ke rii­sin kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ