Koti ja Keittiö 04/07
350–400 g broilerinmaksaa (pakaste)
Marinadi:
4 rkl soijakastiketta
4 rkl hyvää lihalientä
1 rkl viinietikkaa
2 rkl vettä
1/2 tl rouhittua mustapippuria
2 tl maissijauhoja
1–1 1/2 tl raastettua, tuoretta inkivääriä
Paistamiseen:
1/2 dl seesamiöljyä
Lisäksi:
200 g vihreitä papuja
Malesialainen riisi:
1 l kasvisliemessä keitettyä ja valutettua riisiä (noin 3 dl raakaa riisiä)
3 munaa
3 rkl maapähkinäöljyä
2 banaanisalottisipulia silputtuna
1 tl chilitahnaa
1tl raastettua, tuoretta inkivääriä
2 murskattua valkosipulinkynttä
2 rkl soijaa
1. Sekoita kulhossa soija, lihaliemi, viinietikka, vesi, mustapippuri ja maissijauhot. Lisää inkivääriraaste.
2. Poista maksasta mahdolliset kalvot ja huuhtele ja kuivaa maksa. Viipaloi maksa. Lisää maksaviipaleet marinadiin ja nosta viileään maustumaan tunniksi.
3. Valmista riisi.
4. Paista riisin kypsyessä kananmunista ohut omeletti ja viipaloi se valmiina ohuiksi suikaleiksi.
5. Kuumenna pannulla öljy ja pane pannulle chilitahna ja kuoritut, silputut valko- ja salottisipulit ja inkivääriraaste. Kuullota, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää pannulle kypsä riisi ja munakas ja sekoita. Pidä lämpimänä.
6. Kuumenna toisella pannulla öljy ja kuullota siinä teelusikallinen inkivääriraastetta.
7. Lisää parin minuutin päästä pannulle maksaviipaleet ja marinadi. Kypsennä hiljalleen noin 10 minuuttia.
8. Lisää siistityt ja huuhdotut pavut ja kypsennä vielä 3 minuuttia.
9. Tarjoa kypsä maksakastike riisin kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2