Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAT KIR­SI-MAR­JA SA­VO­LA­KO­TI JA KEIT­TIÖ 10/2014

Makkaroiden herkulliset lisukkeet

Mausteiset makkarat tarjoillaan maukkaiden lisukkeiden kuten papu-tomaattisalsan, hummuskastikkeen, fenkoli-kaali­co­les­law­sa­laatin sekä paahdetun kasvis-bulgursalaatin ja minttu-jogurt­ti­kas­tikkeen kera.

PAPU-TO­MAAT­TI­SAL­SA

250 g vih­rei­tä pa­pu­ja

2 dl kei­tet­ty­jä mus­ta­pa­pu­ja

2 dl kei­tet­ty­jä val­ko­pa­pu­ja

250 g mi­ni­luu­mu­to­maat­te­ja

2–3 rkl tuo­ret­ta per­sil­jaa hie­non­net­tu­na

1–2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 pu­na­si­pu­li

2–3 rkl pu­na­vii­nie­tik­kaa

suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

ri­paus so­ke­ria

1. Siis­ti vih­rei­den pa­pu­jen päät ja kei­tä pa­pu­ja muu­ta­ma mi­nuut­ti run­saas­sa ve­des­sä, kun­nes ne hie­man peh­me­ne­vät. Huuh­te­le ja va­lu­ta pa­vut. Huuh­te­le myös mus­ta- ja val­ko­pa­vut.

2. Pa­loit­te­le to­maa­tit. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Kuo­ri ja sui­ka­loi si­pu­li.

3. Se­koi­ta kaik­ki kas­vik­set varo­vas­ti kes­ke­nään. Li­sää maus­teet ja kään­te­le se­kai­sin. An­na maus­tua vii­le­äs­sä vä­hin­tään puo­li tun­tia en­nen tar­jo­a­mis­ta.

FEN­KO­LI-KAA­LI­CO­LES­LAW

puo­li­kas pie­ni val­ko­kaa­li

1 fen­ko­li

2 dl maus­ta­ma­ton­ta jo­gurt­tia

1 rkl ma­jo­nee­sia

1 rkl ko­ko­jy­vä­si­nap­pia

puo­len ap­pel­sii­nin raas­tet­tu kuo­ri

yh­den ap­pel­sii­nin mehu

1 tl val­ko­vii­nie­tik­kaa

ri­paus so­ke­ria

hie­man suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Leik­kaa kaa­li hy­vin ohuik­si sui­ka­leik­si. Voit käyt­tää apu­na juus­to­höy­lää.

2. Pois­ta fen­ko­lis­ta kan­ta. Hal­kai­se ja sui­ka­loi fen­ko­li.

3. Se­koi­ta ma­jo­nee­si ja maus­teet jo­gur­tin jouk­koon. Se­koi­ta kas­tik­keen jouk­koon kaa­li- ja fen­ko­li­sui­ka­leet ja an­na maus­tua vii­le­äs­sä en­nen tar­joi­lua.

PAAH­DET­TU KAS­VIS-BUL­GUR­SA­LAAT­TI

250 g bul­gur­veh­nää 1 iso pu­nai­nen pap­ri­ka

1 ke­sä­kur­pit­sa 1 mu­na­koi­so

1 nip­pu pu­na­si­pu­lei­ta

½ dl olii­vi­öl­jyä

sor­mi­suo­laa

2 rkl val­ko­vii­nie­tik­kaa

3–4 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä hie­non­net­tu­na

½ dl tuo­ret­ta per­sil­jaa hie­non­net­tu­na

½ dl tuo­ret­ta mint­tua hie­non­net­tu­na

2 rkl tuo­ret­ta ba­si­li­kaa hie­non­net­tu­na

2 rkl tuo­ret­ta ore­ga­noa hie­non­net­tu­na

yh­den sit­ruu­nan pu­ris­tet­tu mehu

½ tl suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Mint­tu-jo­gurt­ti­kas­ti­ke:

2 dl jo­gurt­tia

1 ruuk­ku tuo­ret­ta mint­tua hie­non­net­tu­na

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

ri­paus suo­laa ja so­ke­ria

1. Val­mis­ta en­sin mint­tu-jo­gurt­ti­kas­ti­ke se­koit­ta­mal­la kaik­ki ai­nek­set kes­ke­nään.

2. Hal­kai­se pap­ri­ka, pois­ta kan­ta ja sie­me­net. Leik­kaa pap­ri­ka rei­luik­si kuu­ti­oik­si. Hal­kai­se ke­sä­kur­pit­sa ja mu­na­koi­so pit­kit­täin ja puo­lik­kaat vie­lä pit­kit­täin. Leik­kaa mo­lem­mat noin sen­tin vii­pa­leik­si. Kuo­ri ja loh­ko pu­na­si­pu­lit.

3. Le­vi­tä kas­vik­set uu­ni­pan­nul­le lei­vin­pa­pe­ril­le. Pirs­ko­ta pääl­le olii­vi­öl­jyä, rou­hi mus­ta­pip­pu­ria ja ri­pot­te­le sor­mi­suo­laa. Paah­da uu­nis­sa 200 as­tees­sa 30 mi­nuut­tia.

4. Kei­tä bul­gur pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan.

5. Se­koi­ta kas­vik­set ja bul­gur va­ro­vas­ti kes­ke­nään. Li­sää lop­pu olii­vi­öl­jy ja maus­teet. An­na maus­tua vii­le­äs­sä en­nen tar­joi­lua.

6. Tar­joa mint­tu-jo­gurt­ti­kas­tik­keen kera.

HUM­MUS­KAS­TI­KE

1 ½ dl val­mis­ta hum­mus­tah­naa

1 dl maus­ta­ma­ton­ta jo­gurt­tia

2 rkl olii­vi­öl­jyä

1 tl pap­ri­ka­jau­het­ta

1 tl jau­het­tua ku­mi­naa

1. Se­koi­ta kaik­ki ai­nek­set kes­ke­nään

Lue Myös

Kolme ihanaa mansikkaherkkua

5 herkullista reseptiä vadelmista

Suklaatäytteiset kerrosleivät

Kolme ihanaa mansikkaherkkua

5 herkullista reseptiä vadelmista

Suklaatäytteiset kerrosleivät

Paahdettu pähkinä-hedelmäsalaatti ja kaneli­jo­gurt­ti­mousse

Haudutetut päärynät ja mascar­po­ne­va­nukas

Raparperi-lakritsijäätelö

Pico de Gallo

Fenkoli-salsicciapasta

Fenkoli-linssisalaatti ja karamellisoidut kurpit­san­sie­menet

Pico de Gallo

Fenkoli-salsicciapasta

Fenkoli-linssisalaatti ja karamellisoidut kurpit­san­sie­menet

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2