MARI HARJULA • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKOTI JA KEITTIÖ 10/2014
PAPU-TOMAATTISALSA
250 g vihreitä papuja
2 dl keitettyjä mustapapuja
2 dl keitettyjä valkopapuja
250 g miniluumutomaatteja
2–3 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
1–2 valkosipulinkynttä
1 punasipuli
2–3 rkl punaviinietikkaa
suolaa
rouhittua mustapippuria
ripaus sokeria
1. Siisti vihreiden papujen päät ja keitä papuja muutama minuutti runsaassa vedessä, kunnes ne hieman pehmenevät. Huuhtele ja valuta pavut. Huuhtele myös musta- ja valkopavut.
2. Paloittele tomaatit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja suikaloi sipuli.
3. Sekoita kaikki kasvikset varovasti keskenään. Lisää mausteet ja kääntele sekaisin. Anna maustua viileässä vähintään puoli tuntia ennen tarjoamista.
FENKOLI-KAALICOLESLAW
puolikas pieni valkokaali
1 fenkoli
2 dl maustamatonta jogurttia
1 rkl majoneesia
1 rkl kokojyväsinappia
puolen appelsiinin raastettu kuori
yhden appelsiinin mehu
1 tl valkoviinietikkaa
ripaus sokeria
hieman suolaa
rouhittua mustapippuria
1. Leikkaa kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi. Voit käyttää apuna juustohöylää.
2. Poista fenkolista kanta. Halkaise ja suikaloi fenkoli.
3. Sekoita majoneesi ja mausteet jogurtin joukkoon. Sekoita kastikkeen joukkoon kaali- ja fenkolisuikaleet ja anna maustua viileässä ennen tarjoilua.
PAAHDETTU KASVIS-BULGURSALAATTI
250 g bulgurvehnää 1 iso punainen paprika
1 kesäkurpitsa 1 munakoiso
1 nippu punasipuleita
½ dl oliiviöljyä
sormisuolaa
2 rkl valkoviinietikkaa
3–4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
½ dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
½ dl tuoretta minttua hienonnettuna
2 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
2 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna
yhden sitruunan puristettu mehu
½ tl suolaa
rouhittua mustapippuria
Minttu-jogurttikastike:
2 dl jogurttia
1 ruukku tuoretta minttua hienonnettuna
rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa ja sokeria
1. Valmista ensin minttu-jogurttikastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
2. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet. Leikkaa paprika reiluiksi kuutioiksi. Halkaise kesäkurpitsa ja munakoiso pitkittäin ja puolikkaat vielä pitkittäin. Leikkaa molemmat noin sentin viipaleiksi. Kuori ja lohko punasipulit.
3. Levitä kasvikset uunipannulle leivinpaperille. Pirskota päälle oliiviöljyä, rouhi mustapippuria ja ripottele sormisuolaa. Paahda uunissa 200 asteessa 30 minuuttia.
4. Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan.
5. Sekoita kasvikset ja bulgur varovasti keskenään. Lisää loppu oliiviöljy ja mausteet. Anna maustua viileässä ennen tarjoilua.
6. Tarjoa minttu-jogurttikastikkeen kera.
HUMMUSKASTIKE
1 ½ dl valmista hummustahnaa
1 dl maustamatonta jogurttia
2 rkl oliiviöljyä
1 tl paprikajauhetta
1 tl jauhettua kuminaa
1. Sekoita kaikki ainekset keskenään
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2