Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAT KIR­SI-MAR­JA SA­VO­LA­KO­TI JA KEIT­TIÖ 10/2014

Makkaroiden herkulliset lisukkeet

Mausteiset makkarat tarjoillaan maukkaiden lisukkeiden kuten papu-tomaattisalsan, hummuskastikkeen, fenkoli-kaali­co­les­law­sa­laatin sekä paahdetun kasvis-bulgursalaatin ja minttu-jogurt­ti­kas­tikkeen kera.

PAPU-TO­MAAT­TI­SAL­SA

250 g vih­rei­tä pa­pu­ja

2 dl kei­tet­ty­jä mus­ta­pa­pu­ja

2 dl kei­tet­ty­jä val­ko­pa­pu­ja

250 g mi­ni­luu­mu­to­maat­te­ja

2–3 rkl tuo­ret­ta per­sil­jaa hie­non­net­tu­na

1–2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 pu­na­si­pu­li

2–3 rkl pu­na­vii­nie­tik­kaa

suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

ri­paus so­ke­ria

1. Siis­ti vih­rei­den pa­pu­jen päät ja kei­tä pa­pu­ja muu­ta­ma mi­nuut­ti run­saas­sa ve­des­sä, kun­nes ne hie­man peh­me­ne­vät. Huuh­te­le ja va­lu­ta pa­vut. Huuh­te­le myös mus­ta- ja val­ko­pa­vut.

2. Pa­loit­te­le to­maa­tit. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Kuo­ri ja sui­ka­loi si­pu­li.

3. Se­koi­ta kaik­ki kas­vik­set varo­vas­ti kes­ke­nään. Li­sää maus­teet ja kään­te­le se­kai­sin. An­na maus­tua vii­le­äs­sä vä­hin­tään puo­li tun­tia en­nen tar­jo­a­mis­ta.

FEN­KO­LI-KAA­LI­CO­LES­LAW

puo­li­kas pie­ni val­ko­kaa­li

1 fen­ko­li

2 dl maus­ta­ma­ton­ta jo­gurt­tia

1 rkl ma­jo­nee­sia

1 rkl ko­ko­jy­vä­si­nap­pia

puo­len ap­pel­sii­nin raas­tet­tu kuo­ri

yh­den ap­pel­sii­nin mehu

1 tl val­ko­vii­nie­tik­kaa

ri­paus so­ke­ria

hie­man suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Leik­kaa kaa­li hy­vin ohuik­si sui­ka­leik­si. Voit käyt­tää apu­na juus­to­höy­lää.

2. Pois­ta fen­ko­lis­ta kan­ta. Hal­kai­se ja sui­ka­loi fen­ko­li.

3. Se­koi­ta ma­jo­nee­si ja maus­teet jo­gur­tin jouk­koon. Se­koi­ta kas­tik­keen jouk­koon kaa­li- ja fen­ko­li­sui­ka­leet ja an­na maus­tua vii­le­äs­sä en­nen tar­joi­lua.

PAAH­DET­TU KAS­VIS-BUL­GUR­SA­LAAT­TI

250 g bul­gur­veh­nää 1 iso pu­nai­nen pap­ri­ka

1 ke­sä­kur­pit­sa 1 mu­na­koi­so

1 nip­pu pu­na­si­pu­lei­ta

½ dl olii­vi­öl­jyä

sor­mi­suo­laa

2 rkl val­ko­vii­nie­tik­kaa

3–4 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä hie­non­net­tu­na

½ dl tuo­ret­ta per­sil­jaa hie­non­net­tu­na

½ dl tuo­ret­ta mint­tua hie­non­net­tu­na

2 rkl tuo­ret­ta ba­si­li­kaa hie­non­net­tu­na

2 rkl tuo­ret­ta ore­ga­noa hie­non­net­tu­na

yh­den sit­ruu­nan pu­ris­tet­tu mehu

½ tl suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Mint­tu-jo­gurt­ti­kas­ti­ke:

2 dl jo­gurt­tia

1 ruuk­ku tuo­ret­ta mint­tua hie­non­net­tu­na

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

ri­paus suo­laa ja so­ke­ria

1. Val­mis­ta en­sin mint­tu-jo­gurt­ti­kas­ti­ke se­koit­ta­mal­la kaik­ki ai­nek­set kes­ke­nään.

2. Hal­kai­se pap­ri­ka, pois­ta kan­ta ja sie­me­net. Leik­kaa pap­ri­ka rei­luik­si kuu­ti­oik­si. Hal­kai­se ke­sä­kur­pit­sa ja mu­na­koi­so pit­kit­täin ja puo­lik­kaat vie­lä pit­kit­täin. Leik­kaa mo­lem­mat noin sen­tin vii­pa­leik­si. Kuo­ri ja loh­ko pu­na­si­pu­lit.

3. Le­vi­tä kas­vik­set uu­ni­pan­nul­le lei­vin­pa­pe­ril­le. Pirs­ko­ta pääl­le olii­vi­öl­jyä, rou­hi mus­ta­pip­pu­ria ja ri­pot­te­le sor­mi­suo­laa. Paah­da uu­nis­sa 200 as­tees­sa 30 mi­nuut­tia.

4. Kei­tä bul­gur pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan.

5. Se­koi­ta kas­vik­set ja bul­gur va­ro­vas­ti kes­ke­nään. Li­sää lop­pu olii­vi­öl­jy ja maus­teet. An­na maus­tua vii­le­äs­sä en­nen tar­joi­lua.

6. Tar­joa mint­tu-jo­gurt­ti­kas­tik­keen kera.

HUM­MUS­KAS­TI­KE

1 ½ dl val­mis­ta hum­mus­tah­naa

1 dl maus­ta­ma­ton­ta jo­gurt­tia

2 rkl olii­vi­öl­jyä

1 tl pap­ri­ka­jau­het­ta

1 tl jau­het­tua ku­mi­naa

1. Se­koi­ta kaik­ki ai­nek­set kes­ke­nään

Lue Myös

Mustikka-vaniljavanukas

Mustik­ka­ker­ma­jäätelö

Karamellisoidut omenat

Mustikka-vaniljavanukas

Mustik­ka­ker­ma­jäätelö

Karamellisoidut omenat

Tarte tatin

Saksan­päh­ki­nä­tos­calla kuorrutetut uuniomenat

Riisipuuro ja tyrnimarja-viikunakiisseli

Fenkoli-salsicciapasta

Fenkoli-linssisalaatti ja karamellisoidut kurpit­san­sie­menet

Lohi-fenkolisalaatti

Fenkoli-salsicciapasta

Fenkoli-linssisalaatti ja karamellisoidut kurpit­san­sie­menet

Lohi-fenkolisalaatti

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Pappilan suojissa on sisus­tus­suun­nit­te­lijan hurmaava koti

Kalliolle kukkulalle nousi vehreä puutarha

Tunnelma kuin englantisessa puutarhassa

Rennot ja näyttävät kakut kevään juhliin: 8 mainiota ohjetta

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Valitse tämän kesän puutar­hap­ro­jektisi

Sisusta olohuone ulos!

Monitasoinen vintagekoti 1950-luvun rivarissa

Vaativaan makuun: Rinnetontille nousi arkkitehdin suunnittelema ekotalo

Keramiik­ka­tai­teilija Laura Itkosen lempiesineet ovat lapsuudenkodista perittyjä

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Kesän klassisin kuosi on reipas raita

Mökkiläisen fiksummat kalusteet ja varusteet

Entinen leipomo on nyt ihastuttava koti maaseudun rauhassa

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Salaatti on parasta kesäruokaa: Näillä välineillä salaatin teko käy kuin itsestään

Kesä on yhtä juhlaa! Inspiroidu kattauksista

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Pappilan suojissa on sisus­tus­suun­nit­te­lijan hurmaava koti

Kalliolle kukkulalle nousi vehreä puutarha

Tunnelma kuin englantisessa puutarhassa

Rennot ja näyttävät kakut kevään juhliin: 8 mainiota ohjetta

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Valitse tämän kesän puutar­hap­ro­jektisi

Sisusta olohuone ulos!

Monitasoinen vintagekoti 1950-luvun rivarissa

Vaativaan makuun: Rinnetontille nousi arkkitehdin suunnittelema ekotalo

Keramiik­ka­tai­teilija Laura Itkosen lempiesineet ovat lapsuudenkodista perittyjä

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Kesän klassisin kuosi on reipas raita

Mökkiläisen fiksummat kalusteet ja varusteet

Entinen leipomo on nyt ihastuttava koti maaseudun rauhassa

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Salaatti on parasta kesäruokaa: Näillä välineillä salaatin teko käy kuin itsestään

Kesä on yhtä juhlaa! Inspiroidu kattauksista

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.