MARI HARJULA • KUVAT FABIAN BJÖRK Koti ja keittiö 11/2015
Makeansuolaiset kaneli-pähkinät
5 dl pähkinäsekoitusta
¾ dl sokeria
4 rkl hunajaa
1 tl jauhettua kanelia
1 ½ tl suolaa
1. Mittaa mausteet kulhoon ja sekoita. Lisää joukkoon pähkinät ja pyöräytä, jotta ne maustuvat tasaisesti.
2. Levitä pähkinät leivinpaperin päälle uunipellille.
3. Paahda uunissa 180–200 asteessa 5–10 minuuttia.
4. Anna jäähtyä ja erottele pähkinät toisistaan.
Savupaprikapähkinät
5 dl cashewpähkinöitä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl savupaprikajauhetta (voimakasta)
½ tl suolaa
½ tl valkosipulirouhetta
¼ tl rouhittua mustapippuria
1. Mittaa oliiviöljy ja mausteet kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon pähkinät ja sekoittele niin, että ne maustuvat tasaisesti.
2. Levitä pähkinät uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda uunissa 180 asteessa 5–10 minuuttia välillä käännellen.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2