Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 12/2013

Makean mausteiset mantelit

Makeilla manteleilla höystät vaikka juustoiset salaatit.

200 g kuo­rel­li­sia man­te­lei­ta

4 rkl hu­na­jaa

¾ tl suo­laa

3 rkl so­ke­ria

ri­paus in­ki­vää­riä

ri­paus nei­lik­kaa

¼ tl ka­ne­lia

ri­paus chi­li­jau­het­ta

1. Lai­ta man­te­lit kul­hon. Se­koi­ta nii­den jouk­koon hu­na­ja ja maus­teet.

2. Le­vi­tä man­te­lit lei­vin­pa­pe­rin pääl­le pel­lil­le si­ten, et­tä ne ei­vät kos­ke­ta toi­si­aan.

3. Paah­da uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 5 mi­nuut­tia. An­na jääh­tyä.

4. Tar­joa sel­lai­se­naan na­pos­tel­ta­va­na tai esi­mer­kik­si sa­laat­tien li­suk­kei­na.