Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 03/07

Maito­suk­laa­kaakao

Pane kattilaan paloiteltu suklaa ja 5 dl maitoa. Kuumenna seosta sekoittaen, kunnes suklaa on liuennut...

200 g mai­to­suk­laa­ta

50 g ta­lous­suk­laa­ta

1 l ke­vyt­mai­toa

3 rkl mais­si­tärk­ke­lys­jau­hoa (Mai­ze­na)

2 rkl so­ke­ria

1. Pane kat­ti­laan pa­loi­tel­tu suk­laa ja 5 dl mai­toa.

2. Kuu­men­na se­os­ta se­koit­ta­en, kun­nes suk­laa on liu­en­nut.

3. Se­koi­ta mais­si­tärk­ke­lys lop­puun mai­toon. Li­sää seos ohu­e­na nau­ha­na suk­laa­mai­toon.

4. Kuu­men­na koko ajan se­koit­ta­en, kun­nes seos sa­ke­nee, eli noin 5 mi­nuut­tia.

5. Maus­ta so­ke­ril­la ja pul­lo­ta kaa­kao kuu­mal­la ve­del­lä esi­läm­mi­tet­tyyn ter­mos­pul­loon. Nau­ti hiih­to­ret­ken läm­pi­mä­nä jäl­ki­ruo­ka­juo­ma­na rah­ka­ma­ren­ki­pul­lien kans­sa.

Vink­ki! Voit vii­meis­tel­lä myös kaa­ka­on hel­pos­ti val­miil­la pur­so­tet­ta­val­la ker­ma­vaah­dol­la.