400 g mateen fileetä
1 rkl voita paistamiseen
ripaus suolaa
ripaus roseepippuria
Bataattikastike:
1 1/2 dl bataattisosetta
1 dl vettä
1 1/2 dl valkoviiniä
100 g voita
4 tl ohratärkkelystä
1 tl kuminaa
1 tl sokeria
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
nippu silputtua kirveliä
1. Valmista ensin kastike. Höyrytä kokonainen lohkottu bataatti ja soseuta se sauvasekoittimella.
2. Mittaa bataattisose, vesi ja viini kattilaan ja keitä seosta 15 minuuttia.
3. Lisää kylmä voi pieninä kuutioina joukkoon voimakkaasti sekoittaen.
4. Suurusta kastike vesitilkkaan sekoitetulla tärkkelyksellä.
5. Mausta kastike kuminalla, sokerilla, suolalla, mustapippurilla ja kirvelillä. Soseuta kastike oikein hienoksi vielä ennen tarjoamista.
6. Paista fileet pannulla kypsiksi. Ripottele pinnalle suolaa ja roseepippuria. Tarjoa fileet bataattikastikkeen ja grillattujen peruna- ja bataattiviipaleiden kanssa.
Koti ja keittiö 1-2/2003
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2