1 rkl voita tai margariinia
500 g mateen fileetä
paloina
2–3 dl madelientä (ohje madekeiton yhteydessä)
1 tl merisuolaa
ripaus valkopippuria
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl kermaa
1 rkl sitruunamehua
nippu tilliä
1. Sulata rasva paistokasarissa ja lisää madepalat.
2. Valmista madeliemi, kuten madekeiton ohjeessa. Kaada liemi kalapalojen päälle, mausta suolalla ja valkopippurilla. Kypsennä kannen alla miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia.
3. Nosta kalapalat kasarista. Siivilöi liemi ja pane se takaisin kasariin.
4. Sekoita vehnäjauhot kermaan ja lisää joukkoon. Anna kiehua miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia.
5. Mausta muhennos sitruunamehulla ja tillisilpulla. Nostele lopuksi kalapalat takaisin kasariin.
6. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja tumman leivän kanssa.
Koti ja keittiö 1-2/2003
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2