4–6 annosta
3 reilua viipaletta maalaisleipää
4 rkl voita
6 dl kuumaa täysmaitoa
2 rkl vehnäjauhoja
sormisuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
1/8 tl muskottia
1/8 tl cayennepippuria
250 g raastettua cheddaria
100 g raastettua gruyèrea
250 g makaronia
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Leikkaa leivistä kuoret pois. Murustele leivät. Paista ne ruokalusikallisessa voita rapeiksi. Laita hetkeksi sivuun.
3. Lämmitä maito kattilassa. Mittaa pannulle loppu voi (3 rkl) ja anna sen sulaa. Lisää jauhot, paista koko ajan sekoitellen noin minuutti. Kaada kuuma maito ohuena nauhana joukkoon koko ajan sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes kastike paksuuntuu. Ota kattila pois liedeltä. Mausta suolalla,
pippurilla, muskotilla ja cayennella. Lisää juustoraasteet.
4. Keitä makaroni pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä. Yhdistä valutettu pasta ja kastike. Laita uunivuokaan.
5. Ripottele päälle leivänmurut. Paista noin 30 minuuttia.
Juomasuositus: Kevyt ja hennon hedelmäinen olut Budweiser, USA, 2,74 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2