Artikkeli

Mac & cheese

Voiko ruoasta tulla huonoa, jos siihen keitetään pastaa ja lisätään runsaasti juustoa? Sillä reseptillä valmistuu amerikkalainen mac & cheese, joka on lohturuokien aatelia.

4–6 an­nos­ta

3 rei­lua vii­pa­let­ta maa­lais­lei­pää

4 rkl voi­ta

6 dl kuu­maa täys­mai­toa

2 rkl veh­nä­jau­ho­ja

sor­mi­suo­laa

muu­ta­ma kier­ros mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1/8 tl mus­kot­tia

1/8 tl ca­yen­ne­pip­pu­ria

250 g raas­tet­tua ched­da­ria

100 g raas­tet­tua gru­yè­rea

250 g ma­ka­ro­nia

1. Läm­mi­tä uu­ni 200 as­tee­seen.

2. Leik­kaa lei­vis­tä kuo­ret pois. Mu­rus­te­le lei­vät. Pais­ta ne ruo­ka­lu­si­kal­li­ses­sa voi­ta ra­peik­si. Lai­ta het­kek­si si­vuun.

3. Läm­mi­tä mai­to kat­ti­las­sa. Mit­taa pan­nul­le lop­pu voi (3 rkl) ja an­na sen su­laa. Li­sää jau­hot, pais­ta koko ajan se­koi­tel­len noin mi­nuut­ti. Kaa­da kuu­ma mai­to ohu­e­na nau­ha­na jouk­koon koko ajan se­koit­ta­en. Jat­ka se­koit­ta­mis­ta, kun­nes kas­ti­ke pak­suun­tuu. Ota kat­ti­la pois lie­del­tä. Maus­ta suo­lal­la,

pip­pu­ril­la, mus­ko­til­la ja ca­yen­nel­la. Li­sää juus­to­raas­teet.

4. Kei­tä ma­ka­ro­ni pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan. Huuh­te­le kyl­mäl­lä ve­del­lä. Yh­dis­tä va­lu­tet­tu pas­ta ja kas­ti­ke. Lai­ta uu­ni­vuo­kaan.

5. Ri­pot­te­le pääl­le lei­vän­mu­rut. Pais­ta noin 30 mi­nuut­tia.

Juo­ma­suo­si­tus: Ke­vyt ja hen­non he­del­mäi­nen olut Bud­wei­ser, USA, 2,74 e