Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAT FA­BI­AN BJÖRK KOTI JA KEIT­TIÖ 3/2015  

Maalaispatongit

Maalais­pa­ton­geille antaa makua edellisenä päivänä tekeytymään valmistettu esitaikina eli raski.

3 kpl

Ras­ki eli esi­tai­ki­na:

6 dl veh­nä­jau­ho­ja

½ pss (5 ½ g) kui­va­hii­vaa

3 dl kyl­mää vet­tä

Tai­ki­na:

4 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 dl hii­va­lei­pä­jau­ho­ja

½ pss (5 ½ g) kui­va­hii­vaa

2 tl suo­laa

2 ½ dl kyl­mää vet­tä

1. Val­mis­ta esi­tai­ki­na yh­dis­tä­mäl­lä jau­hot, hii­va ja kyl­mä vesi. An­na ras­kin te­key­tyä huo­neen­läm­mös­sä yön yli, 8–10 tun­tia.

2. Val­mis­ta tai­ki­na se­koit­ta­mal­la jau­hot, hii­va, suo­la ja ras­ki. Vai­vaa tai­ki­naa pari mi­nuut­tia, li­sää vesi eris­sä ja jat­ka vai­vaa­mis­ta vie­lä noin 15 mi­nuut­tia. An­na tai­ki­nan ko­ho­ta noin tun­nin ajan.

3. Jaa tai­ki­na kol­meen osaan. Ta­put­te­le tai­ki­na­pa­lat lit­teik­si ja tai­ta ku­kin pit­kit­täin kol­min­ker­tai­sek­si. Ta­put­te­le tai­ki­na­pa­lo­ja vie­lä ja rul­laa va­ro­vas­ti pa­ton­geik­si. Nos­ta pa­ton­git pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le ja an­na ko­ho­ta puo­li tun­tia.

4. Jau­ho­ta pa­ton­git ja leik­kaa pa­ton­kien pin­taan vi­not viil­lot lei­pu­rin­te­räl­lä tai te­rä­väl­lä veit­sel­lä.

5. Pais­ta pa­ton­ke­ja uu­nis­sa 225 as­tees­sa noin 25 mi­nuut­tia.

VINK­KI :Saat lei­pään ra­pe­an kuo­ren, kun lai­tat pais­ta­mi­sen ajak­si uu­nin poh­jal­le kul­hon, jos­sa on vet­tä.

Lue Myös

Villiyrt­ti­pii­rakka

Gluteenittomat siemen-porkkanasämpylät

Ranskalaiset juustosämpylät

Villiyrt­ti­pii­rakka

Gluteenittomat siemen-porkkanasämpylät

Ranskalaiset juustosämpylät

Ricotta-parsapiirakka

Kirsikkatomaatti-vuohen­juus­to­piiras

Timjamigrinssit

Välimerelliset sämpylät

Hedelmä-pähkinä-pataleipä

Marjaremmit

Välimerelliset sämpylät

Hedelmä-pähkinä-pataleipä

Marjaremmit

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

Kirjailija Laura Pollarin kodissa Kööpenhaminassa näkyy kupliva rakkaus väreihin

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

Kirjailija Laura Pollarin kodissa Kööpenhaminassa näkyy kupliva rakkaus väreihin

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2