MARI HARJULA • KUVAT FABIAN BJÖRK KOTI JA KEITTIÖ 3/2015
3 kpl
Raski eli esitaikina:
6 dl vehnäjauhoja
½ pss (5 ½ g) kuivahiivaa
3 dl kylmää vettä
Taikina:
4 dl vehnäjauhoja
2 dl hiivaleipäjauhoja
½ pss (5 ½ g) kuivahiivaa
2 tl suolaa
2 ½ dl kylmää vettä
1. Valmista esitaikina yhdistämällä jauhot, hiiva ja kylmä vesi. Anna raskin tekeytyä huoneenlämmössä yön yli, 8–10 tuntia.
2. Valmista taikina sekoittamalla jauhot, hiiva, suola ja raski. Vaivaa taikinaa pari minuuttia, lisää vesi erissä ja jatka vaivaamista vielä noin 15 minuuttia. Anna taikinan kohota noin tunnin ajan.
3. Jaa taikina kolmeen osaan. Taputtele taikinapalat litteiksi ja taita kukin pitkittäin kolminkertaiseksi. Taputtele taikinapaloja vielä ja rullaa varovasti patongeiksi. Nosta patongit pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota puoli tuntia.
4. Jauhota patongit ja leikkaa patonkien pintaan vinot viillot leipurinterällä tai terävällä veitsellä.
5. Paista patonkeja uunissa 225 asteessa noin 25 minuuttia.
VINKKI :Saat leipään rapean kuoren, kun laitat paistamisen ajaksi uunin pohjalle kulhon, jossa on vettä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2