Koti ja Keittiö 05/2006
30 g hiivaa
3 dl kädenlämpöistä vettä
2 tl suolaa
5 1/2 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl kurpitsansiemeniä
3 rkl auringonkukansiemeniä
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja alusta joukkoon jauhot. Lisää öljy. Alusta taikinaa, kunnes se on sileää ja kimmoisaa. Kohota kaksinkertaiseksi.
2. Siirrä taikina jauhotetulle alustalle ja alusta joukkoon kurpitsan- ja auringonkukansiemenet. Peitä taikina ja anna levätä hetken.
3. Muotoile taikinasta pyöreä leipä. Anna kohota noin 30 minuuttia pellillä leivinpaperilla, kunnes leipä on paisunut kaksinkertaiseksi.
4. Voitele leipä vedellä ja paista ensin 225 asteessa noin 10 minuuttia, laske lämpötila sitten 175 asteeseen ja paista vielä noin 30 minuuttia, kunnes leipä on kypsää.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2