Mari Harjula • Kuvat Fabian BjörkLISÄTIETOA:Sami Tallberg: Villiyrttikeittokirja Jouni Toivanen: Viettelevät villiyrtit – Luonnon herkkuja arkeen ja juhlaanKatariina Vuori: Nokkonen – Herkkuja ja hyvinvointia suomalaisesta superkasvista KOTI JA KEITTIÖ 5/2016
4 annosta
800 g perunoita
reilu nippu ruoholaukkaa eli ruohosipulia
kourallinen kukkivaa maahumalaa
2 dl majoneesia
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
tilkka sitruunamehua
Lisäksi:
500 g lämminsavustettua siikaa tai muuta savukalaa
Ruohosipulinkukkavoi:
150 g voita
1 dl ruohosipulinsilppua kukkineen
ripaus valkopippuria
1. Valmista ensin maustevoi. Sekoita pehmenneen voin joukkoon kukkineet, silputut ruohosipulinvarret. Mausta pippurilla. Laita jääkaappiin jähmettymään.
2. Pese ja keitä perunat kuorineen. Anna jäähtyä, kuori ja paloittele.
3. Hienonna ruohosipuli ja maahumala.
4. Sekoita mausteet majoneesin joukkoon. Sekoita kaikki aineet varovasti keskenään ja anna maustua ennen tarjoilua.
5. Lämmitä kala ennen tarjoilua uunissa ja viimeistele maustevoilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2