(4 annosta)
500 g maa-artisokkia
200 g perunoita
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
pieni pala purjoa
2 rkl öljyä
1 dl kuivaa valkoviiniä
7 1/2 dl kana- tai kasvislientä
2 dl ruokakermaa
rouhittua valkopippuria
(suolaa)
Mätimousse:
1 dl kuohukermaa
1 dl ranskankermaa tai smetanaa
100 g kirjolohen, muikun tai siianmätiä
1-2 rkl tuoretta tilliä tai ruohosipulia hienonnettuna
rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa
1. Pese, kuori ja lohko maaartisokat ja perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo.
2. Kuullota kasvikset öljyssä kevyesti. Lisää valkoviini ja kana- tai kasvisliemi ja hauduta kasvikset hiljalleen kypsiksi, noin 15–20 minuuttia.
3. Lisää kerma ja hieman valkopippuria. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Kiehauta keitto ja soseuta ja vatkaa kuohkeaksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
4. Mätimousse: Vaahdota kerma, lisää ranskankerma, mäti ja mausteet. Voit jättää hieman mätiä keiton koristeluun. Annostele mätimousse ruoan päälle ennen tarjoilua.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2