Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 11/07

Luumut sokeriliemessä ja inkiväärikerma

Huuhtele luumut, halkaise ne ja poista kivet. Mittaa sokeri ja punaviini tai mehu kattilaan...

8-10 luu­mua

1 dl so­ke­ria

2 1/2 dl pu­na­vii­niä tai lai­men­net­tua mus­ta­he­ruk­ka­me­hua

1 ka­ne­li­tan­ko

2–3 rkl Ama­ret­to-li­köö­riä tai kon­jak­kia

In­ki­vää­ri­ker­ma:

2 dl kuo­hu- tai vis­pi­ker­maa

2 tl to­mu­so­ke­ria

1 tl jau­het­tua in­ki­vää­riä

1. Huuh­te­le luu­mut, hal­kai­se ne ja pois­ta ki­vet.

2. Mit­taa so­ke­ri ja pu­na­vii­ni tai mehu kat­ti­laan. Li­sää jouk­koon ka­ne­li­tan­ko. Kie­hau­ta ja an­na kie­hua noin 5–10 mi­nuut­tia, kun­nes nes­te on sii­rap­pi­mais­ta. Li­sää luu­mut ja li­köö­ri ja kuu­men­na. Ota kat­ti­la pois lie­del­tä ja an­na jääh­tyä. Pois­ta ka­ne­li­tan­ko en­nen tar­joi­lua.

3. Vaah­do­ta ker­ma. Maus­ta to­mu­so­ke­ril­la ja in­ki­vää­ril­lä.

4. Nos­te­le luu­mut lau­ta­sil­le, lu­si­koi pääl­le lien­tä ja tar­joa in­ki­vää­ri­ker­man kans­sa.