Artikkeli

Koti ja keit­tiö 12/2009

Luumut ja päärynät rosmariini-sitrussiirapissa

Kuori päärynät. Poista siemenkodat ja lohko hedelmät. Halkaise luumut, poista kivet ja lohko hedelmät...

4–6 an­nos­ta

2–3 pää­ry­nää

4–6 luu­mua

Ros­ma­rii­ni-sit­rus­sii­rap­pi:

2 dl vet­tä

1 sit­ruu­na

2 ros­ma­rii­ni­nok­saa

1 dl so­ke­ria

1/2 dl vaa­le­aa mus­co­va­do­so­ke­ria

1. Kuo­ri pää­ry­nät. Pois­ta sie­men­ko­dat ja loh­ko he­del­mät. Hal­kai­se luu­mut, pois­ta ki­vet ja loh­ko he­del­mät.

2. Mit­taa vesi kat­ti­laan. Pese sit­ruu­na. Leik­kaa sit­ruu­nan­kuo­ri kuo­ri­ma­veit­sel­lä pak­suh­koik­si sui­ka­leik­si. Hal­kai­se sit­ruu­na ja pu­ris­ta mehu kat­ti­laan. Li­sää kuo­ri­sui­ka­leet, ros­ma­rii­ni­nok­sat ja so­ke­rit. Kuu­men­na kie­hu­vak­si ja kei­tä 5–10 mi­nuut­tia, kun­nes seos hie­man sa­ke­nee. Sii­vi­löi sii­rap­pi ja lai­ta ta­kai­sin kat­ti­laan.

3. Li­sää luu­mut ja pää­ry­nät lie­meen ja kuu­men­na vie­lä va­ro­vas­ti 5–10 mi­nuut­tia, kun­nes he­del­mät hie­man peh­me­ne­vät. An­na jääh­tyä ja he­del­mien maus­tua lie­mes­sä jää­kaa­pis­sa vä­hin­tään pari tun­tia en­nen tar­joi­lua.

Vink­ki! Tar­joa sel­lai­si­naan tai to­mu­so­ke­ril­la ja cal­va­do­sil­la maus­te­tun ker­ma­vaah­don kera.