Koti ja keittiö 12/2009
4–6 annosta
2–3 päärynää
4–6 luumua
Rosmariini-sitrussiirappi:
2 dl vettä
1 sitruuna
2 rosmariininoksaa
1 dl sokeria
1/2 dl vaaleaa muscovadosokeria
1. Kuori päärynät. Poista siemenkodat ja lohko hedelmät. Halkaise luumut, poista kivet ja lohko hedelmät.
2. Mittaa vesi kattilaan. Pese sitruuna. Leikkaa sitruunankuori kuorimaveitsellä paksuhkoiksi suikaleiksi. Halkaise sitruuna ja purista mehu kattilaan. Lisää kuorisuikaleet, rosmariininoksat ja sokerit. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5–10 minuuttia, kunnes seos hieman sakenee. Siivilöi siirappi ja laita takaisin kattilaan.
3. Lisää luumut ja päärynät liemeen ja kuumenna vielä varovasti 5–10 minuuttia, kunnes hedelmät hieman pehmenevät. Anna jäähtyä ja hedelmien maustua liemessä jääkaapissa vähintään pari tuntia ennen tarjoilua.
Vinkki! Tarjoa sellaisinaan tai tomusokerilla ja calvadosilla maustetun kermavaahdon kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2