Pohja:
100 g margariinia tai voita
100 g tummaa suklaata
6 munaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vuoan leivitys:
margariinia tai voita
korppujauhoja
Kostutus:
1 1/2 dl omenatuoremehua
2 rkl tummaa rommia tai brandya
Suklaamousse:
2 liivatelehteä + tilkka kuumaa vettä
100 g tummaa suklaata
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl tomusokeria
1 keltuainen
1 valkuainen
1 dl kuohu- tai vispikermaa
Luumumousse ja kakun päällys:
2 liivatelehteä + tilkka kuumaa vettä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 - 3 rkl tummaa rommia tai brandya
3 dl kuohukermaa
1 dl luumumarmeladia
Kuorrutus:
1 pkt (500 g) samppanjan väristä tai valkoista, kaulittavaa sokerikuorrutetta tai valkoista marsipaania
50 g valkosuklaata
1. Sulata rasva ja paloiteltu suklaa. Anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokerit. Sekoita vehnä- ja perunajauhot ja leivinjauhe.
2. Yhdistä rasva-suklaaseos muna-sokerivaahtoon. Lisää kuivat aineet.
3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija noin 20 cm). Paista uunissa 175 asteessa 45 - 50 minuuttia. Kumoa kakku sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
4. Valmista suklaamousse. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Sulata paloiteltu suklaa ja anna jäähtyä hetken. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne tilkkaan kuumaa vettä. Lisää tuorejuustoon liivateseos, sula suklaa, vaniljasokeri, puolet sokerista ja keltuainen. Vaahdota valkuainen ja loput sokerista. Vaahdota kerma. Yhdistä vaahdot suklaa-tuorejuustotäytteeseen varovasti sekoittaen.
5. Valmista luumumousse. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Sekoita tuorejuustoon sokerit ja alkoholi. Vaahdota kerma ja kääntele tuorejuustoseokseen. Ota puolet seoksesta toiseen kulhoon ja laita jääkaappiin. Lisää toiseen puoleen luumumarmeladi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota tilkkaan kuumaa vettä. Sekoita liivateseos ohuena nauhana luumumousseen
koko ajan sekoittaen.
6. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta rommilla
tai brandylla maustetulla omenamehulla. Levitä ensimmäiseen kerrokseen suklaamousse. Pane kakun keskiosa päälle ja kostuta. Levitä päälle luumumousse ja paina päälle kolmas kakkulevy ja kostuta. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään tunti.
7. Levitä tuorejuustoseos kakun päälle ja reunoille tasaiseksi kerrokseksi. Peitä kakku kelmulla ja anna jähmettyä viileässä pari tuntia tai mielellään seuraavaan päivään 8. Kauli sokerikuorrute tai marsipaani tomusokerin avulla ohueksi levyksi. Nosta kuorrutelevy kaulimella kakun päälle. Venytä kuorrutteen helmat varoen ulospäin ja työstä se sileäksi. Koristele kakku suklaalastuilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2