Koti ja keittiö 9/2009
noin 1,5 l
1 kg omenoita
6 - 8 keltaista tai tummaa luumua
500 g vaaleaa muscovadosokeria
1 sipuli
1 - 2 valkosipulinkynttä
1 1/2 tl mustia sinapinsiemeniä
1 1/2 tl raastettua inkivääriä
1 tl suolaa
1 kanelitanko
5 dl siideriviinietikkaa
1. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Kuutioi omenat. Halkaise
luumut, poista kivet ja leikkaa luumut lohkoiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
2. Laita kattilaan omenat, sipulit, mausteet ja viinietikka. Kiehauta ja keitä 20 minuuttia. Lisää luumut ja keitä vielä 20 minuuttia.
3. Purkita chutney kuumana ja säilytä viileässä.
Vinkki! Tarjoa chutneytä myös juustojen ja liharuokien kera.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2