KOTI JA KEITTIÖ 11/2013
10–12 annosta
Murotaikina:
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Lisäksi:
foliota
1 pss kuivattuja herneitä
Täyte:
noin 10 luumua
1 dl Cointreau-likööriä
125 g voita tai margariinia
180 g mantelijauhetta
1 ½ dl sokeria
3 munaa
Päälle:
mantelilastuja
tomusokeria
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää erissä taikinaan. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään puoleksi tunniksi.
2. Halkaise luumut ja poista niistä kivet. Laita luumut kulhoon ja kaada päälle likööri. Anna maustua noin 15 minuuttia.
3. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla. Laita päälle foliota ja kaada folion päälle herneet. Esipaista pohjaa uunissa 175–200 asteessa noin 10 minuuttia. Poista folio ja herneet.
4. Sulata rasva kattilassa. Sekoita joukkoon mantelijauhot, sokeri ja munat. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle.
5. Painele mantelitäytteeseen puolikkaat luumut kuoripuoli ylöspäin. Ripottele päälle mantelilastuja.
6. Laita piiras uuniin ja jatka paistamista vielä 30–40 minuuttia.
7. Koristele tomusokerilla ennen tarjoilua.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2