(6–8 mureketankoa)
500 g jauhelihaa (esim. naudan- tai sika-nautajauhelihaa)
1 dl ruokakermaa
1 dl korppujauhoja
1 muna
1 1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl kardemummaa
1/2 dl silputtua tuoretta persiljaa
Täyte:
100 g kuivattuja luumuja
100 g pehmeää fetajuustoa
2 rkl silputtua tuoretta timjamia tai 2 tl kuivattua
1. Mittaa kulhoon ruokakerma ja korppujauhot ja anna turvota noin 10 minuuttia. Lisää jauheliha, muna ja mausteet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Taputtele murekemassa levyksi kostutetulla leikkuulaudalla. Jaa levy 6–8 palaksi.
3. Leikkaa fetajuusto pitkänomaisiksi paloiksi. Nosta kullekin murekepalalle luumuja ja fetajuustoa. Ripottele päälle hieman timjamia.
4. Pyörittele jauheliha tangoiksi ja sulje niiden päät ja saumat kostutetuin sormin. Nosta tangot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
5. Paista mureketankoja 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2