Reetta Pasanen
Mari Harjula, Sanna Kekäläinen, Katri Schröder Kuvat: Kirsi-Marja Savola, Reetta Pasanen, Sanna Peurakoski, Fabian Björk Koonnut: Jessi Mäkinen
Reetta Pasanen
Uunijäätelokupit
6–8 annosta
Sokerikakkupohja:
2 munaa
¾ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
Vuoan leivittämiseen:
voita tai margariinia
korppujauhoja
Lisäksi:
8 dl marjoja
4 rkl vaaleaa rommia
1 dl vaaleaa siirappia
1 litra vaniljajäätelöä
Marenki:
3 valkuaista
¾ dl sokeri
mantelilastuja
1. Valmista sokerikakkupohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon. Sekoita. Voitele pieni kakkuvuoka (halkaisija 15–20 cm) ja korppujauhota se. Paista kakkua uunissa 175 asteessa noin 20–30 minuuttia. Anna jäähtyä.
2. Sekoita marjat, rommi ja siirappi keskenään.
3. Leikkaa jäähtynyt kakku viipaleiksi.
4. Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kiiltäväksi, tiiviiksi vaahdoksi.
5. Laita annoskulhojen pohjalle ensin kakkupohjaviipaleita ja niiden päälle rommimarinoituja marjoja. Viipaloi jäätelö ja asettele viipaleet marjojen päälle. Levitä päällimmäiseksi marenkikerros ja ripottele pinnalle mantelilastuja.
6. Paista uunissa 250 asteessa 6–8 minuuttia, kunnes marenki on rapeaa ja saa hieman väriä.
7. Tarjoile heti.
Valmistusaika: 35 min + paistoajat 40 min
Vaikeusaste: melko helppo
Hinta: noin 10 e
Sanna Peurakoski
Kaneli-kookosvanukkaat
4–6 annosta
4 dl täysmaitoa
4 dl kookosmaitoa
2 ½ dl sokeria
1 kanelitanko
2 rkl maissitärkkelystä
4 kananmunankeltuaista
1. Kaada maidot, sokeri ja kaneli kattilaan. Sekoita joukkoon maissitärkkelys. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen pari minuuttia.
2. Ota kattila liedeltä, lisää keltuaiset ja sekoita. Anna jäähtyä.
3. Ota kanelitanko pois.
4. Laita annosvuoat uunivuokaan. Kaada vanukasseos vuokiin. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada se uunivuoan pohjalle vesihauteeksi. Nosta uuniin ja kypsennä vanukkaita 175 asteessa noin 45 minuuttia. Peitä ne leivinpaperilla tai alumiinifoliolla kypsennyksen loppuvaiheessa, jos ne alkavat tummua liikaa.
5.Tarjoile lämpiminä sellaisenaan tai vaahdotetun kerman tai kuutioidun mangon kera.
Valmistusaika: 30 min + paistoaika 45 min
Vaikeusaste: hieman työläs
Hinta: noin 5 e
Marjaisa mukikakku
1 annos
2 rkl voita
3 rkl sokeria
1 rkl maitoa, kermaa tai ranskankermaa
1 kananmuna
2 Omar-karkkia pieninä paloina
½ dl punaherukoita
½ dl jauhoja
⅕ tl leivinjauhetta
1. Mittaa voi ja sokeri kahvikupin pohjalle. Lämmitä mikrossa täydellä teholla noin 40 sekuntia, kunnes voi on sulanut.
2. Sekoita seosta haarukalla. Lisää seuraavaksi kananmuna, sekoita ja lisää loput aineet.
3. Kypsennä mikrossa 350 watin teholla noin 1 minuutti 30 sekuntia. Voit myös paistaa mukikakun 175-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia riippuen uunin tehosta. Varo ettet kypsennä kakkua liikaa, sillä silloin lopputulos on kuiva ja kova. Mukikakut saavat jäädä hiukan kosteiksi.
Valmistusaika: 10 min + paistoaika 2 min tai 15 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: noin 1,50 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2