Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Reetta Pasanen

Mari Har­ju­la, San­na Ke­kä­läi­nen, Kat­ri Schrö­der Ku­vat: Kir­si-Mar­ja Sa­vo­la, Reet­ta Pa­sa­nen, San­na Peu­ra­kos­ki, Fa­bi­an Björk Koon­nut: Jes­si Mä­ki­nen

1.3.2019

Lusikoitavat jälkiruoat – 3 herkullista reseptiä

Tässä kolme erilaista lusikalla syötävää jälkiruokaa, joista nopeimman valmistat alle 15 minuutissa. Jos puolestaan haluat nähdä hieman enemmän vaivaa, kokeile uunijää­te­lö­kuppeja tai etelä­a­me­rik­ka­laisia kaneli-kookosvanukkaita.

Reetta Pasanen

Uu­ni­jää­te­lo­ku­pit

6–8 an­nos­ta

So­ke­ri­kak­ku­poh­ja:

2 mu­naa

¾ dl so­ke­ria

1 dl veh­nä­jau­ho­ja

½ tl lei­vin­jau­het­ta

Vuo­an lei­vit­tä­mi­seen:

voi­ta tai mar­ga­rii­nia

korp­pu­jau­ho­ja

Li­säk­si:

8 dl mar­jo­ja

4 rkl vaa­le­aa rom­mia

1 dl vaa­le­aa sii­rap­pia

1 lit­ra va­nil­ja­jää­te­löä

Ma­ren­ki:

3 val­ku­ais­ta

¾ dl so­ke­ri

man­te­li­las­tu­ja

1. Val­mis­ta so­ke­ri­kak­ku­poh­ja. Vat­kaa mu­nat ja so­ke­ri vaah­dok­si. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja sii­vi­löi vaah­toon. Se­koi­ta. Voi­te­le pie­ni kak­ku­vuo­ka (hal­kai­si­ja 15–20 cm) ja korp­pu­jau­ho­ta se. Pais­ta kak­kua uu­nis­sa 175 as­tees­sa noin 20–30 mi­nuut­tia. An­na jääh­tyä.

2. Se­koi­ta mar­jat, rom­mi ja sii­rap­pi kes­ke­nään.

3. Leik­kaa jääh­ty­nyt kak­ku vii­pa­leik­si.

4. Val­mis­ta ma­ren­ki. Vaah­do­ta val­ku­ai­set ja so­ke­ri kiil­tä­väk­si, tii­viik­si vaah­dok­si.

5. Lai­ta an­nos­kul­ho­jen poh­jal­le en­sin kak­ku­poh­ja­vii­pa­lei­ta ja nii­den pääl­le rom­mi­ma­ri­noi­tu­ja mar­jo­ja. Vii­pa­loi jää­te­lö ja aset­te­le vii­pa­leet mar­jo­jen pääl­le. Le­vi­tä pääl­lim­mäi­sek­si ma­ren­ki­ker­ros ja ri­pot­te­le pin­nal­le man­te­li­las­tu­ja.

6. Pais­ta uu­nis­sa 250 as­tees­sa 6–8 mi­nuut­tia, kun­nes ma­ren­ki on ra­pe­aa ja saa hie­man vä­riä.

7. Tar­joi­le heti.

Val­mis­tu­sai­ka: 35 min + pais­to­a­jat 40 min

Vai­keu­sas­te: mel­ko help­po

Hin­ta: noin 10 e

Sanna Peurakoski

Ka­ne­li-koo­kos­va­nuk­kaat

4–6 an­nos­ta

4 dl täys­mai­toa

4 dl koo­kos­mai­toa

2 ½ dl so­ke­ria

1 ka­ne­li­tan­ko

2 rkl mais­si­tärk­ke­lys­tä

4 ka­nan­mu­nan­kel­tu­ais­ta

1. Kaa­da mai­dot, so­ke­ri ja ka­ne­li kat­ti­laan. Se­koi­ta jouk­koon mais­si­tärk­ke­lys. Kuu­men­na kie­hu­vak­si ja kei­tä hil­jal­leen pari mi­nuut­tia.

2. Ota kat­ti­la lie­del­tä, li­sää kel­tu­ai­set ja se­koi­ta. An­na jääh­tyä.

3. Ota ka­ne­li­tan­ko pois.

4. Lai­ta an­nos­vuo­at uu­ni­vuo­kaan. Kaa­da va­nu­kas­se­os vuo­kiin. Kuu­men­na vesi kie­hu­vak­si ja kaa­da se uu­ni­vuo­an poh­jal­le ve­si­hau­teek­si. Nos­ta uu­niin ja kyp­sen­nä va­nuk­kai­ta 175 as­tees­sa noin 45 mi­nuut­tia. Pei­tä ne lei­vin­pa­pe­ril­la tai alu­mii­ni­fo­li­ol­la kyp­sen­nyk­sen lop­pu­vai­hees­sa, jos ne al­ka­vat tum­mua lii­kaa.

5.Tar­joi­le läm­pi­mi­nä sel­lai­se­naan tai vaah­do­te­tun ker­man tai kuu­ti­oi­dun man­gon kera.

Val­mis­tu­sai­ka: 30 min + pais­to­ai­ka 45 min

Vai­keu­sas­te: hie­man työ­läs

Hin­ta: noin 5 e

Mar­jai­sa mu­ki­kak­ku

1 an­nos

2 rkl voi­ta

3 rkl so­ke­ria

1 rkl mai­toa, ker­maa tai rans­kan­ker­maa

1 ka­nan­mu­na

2 Omar-kark­kia pie­ni­nä pa­loi­na

½ dl pu­na­he­ru­koi­ta

½ dl jau­ho­ja

⅕ tl lei­vin­jau­het­ta

1. Mit­taa voi ja so­ke­ri kah­vi­ku­pin poh­jal­le. Läm­mi­tä mik­ros­sa täy­del­lä te­hol­la noin 40 se­kun­tia, kun­nes voi on su­la­nut.

2. Se­koi­ta se­os­ta haa­ru­kal­la. Li­sää seu­raa­vak­si ka­nan­mu­na, se­koi­ta ja li­sää lo­put ai­neet.

3. Kyp­sen­nä mik­ros­sa 350 wa­tin te­hol­la noin 1 mi­nuut­ti 30 se­kun­tia. Voit myös pais­taa mu­ki­ka­kun 175-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 15–20 mi­nuut­tia riip­pu­en uu­nin te­hos­ta. Varo et­tet kyp­sen­nä kak­kua lii­kaa, sil­lä sil­loin lop­pu­tu­los on kui­va ja kova. Mu­ki­ka­kut saa­vat jää­dä hiu­kan kos­teik­si.

Val­mis­tu­sai­ka: 10 min + pais­to­ai­ka 2 min tai 15 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: noin 1,50 e

Lue Myös

Hanna Linnakko

Amerikkalaiset pikkuletut ovat aamiaisklassikko

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Reetta Pasanen

Mutkaton porkkana-fetapiiras maistuu iltapalalla

Hanna Linnakko

Amerikkalaiset pikkuletut ovat aamiaisklassikko

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Reetta Pasanen

Mutkaton porkkana-fetapiiras maistuu iltapalalla

Flammkuchen eli liekkileipä kesäkurpitsa- ja kylmä­sa­vu­lo­hi­täyt­teellä

Punajuuri-sinihomejuusto-pekonipiiras

Grillattu sriracha-broileri ja makeantahmeat grilliperunat sopivat rentojen kesäjuhlien pääruoaksi

FABIAN BJORK

Paista blinit rapeiksi vohveleiksi

FABIAN BJORK

Tee ihanan helppoa ja gluteenitonta nyhtöpullaa

Paras suppi­lo­vah­ve­ro­re­septi x 6

FABIAN BJORK

Paista blinit rapeiksi vohveleiksi

FABIAN BJORK

Tee ihanan helppoa ja gluteenitonta nyhtöpullaa

Paras suppi­lo­vah­ve­ro­re­septi x 6

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.