Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Reetta Pasanen

Mari Har­ju­la, San­na Ke­kä­läi­nen, Kat­ri Schrö­der Ku­vat: Kir­si-Mar­ja Sa­vo­la, Reet­ta Pa­sa­nen, San­na Peu­ra­kos­ki, Fa­bi­an Björk Koon­nut: Jes­si Mä­ki­nen

1.3.2019

Lusikoitavat jälkiruoat – 3 herkullista reseptiä

Tässä kolme erilaista lusikalla syötävää jälkiruokaa, joista nopeimman valmistat alle 15 minuutissa. Jos puolestaan haluat nähdä hieman enemmän vaivaa, kokeile uunijää­te­lö­kuppeja tai etelä­a­me­rik­ka­laisia kaneli-kookosvanukkaita.

Reetta Pasanen

Uu­ni­jää­te­lo­ku­pit

6–8 an­nos­ta

So­ke­ri­kak­ku­poh­ja:

2 mu­naa

¾ dl so­ke­ria

1 dl veh­nä­jau­ho­ja

½ tl lei­vin­jau­het­ta

Vuo­an lei­vit­tä­mi­seen:

voi­ta tai mar­ga­rii­nia

korp­pu­jau­ho­ja

Li­säk­si:

8 dl mar­jo­ja

4 rkl vaa­le­aa rom­mia

1 dl vaa­le­aa sii­rap­pia

1 lit­ra va­nil­ja­jää­te­löä

Ma­ren­ki:

3 val­ku­ais­ta

¾ dl so­ke­ri

man­te­li­las­tu­ja

1. Val­mis­ta so­ke­ri­kak­ku­poh­ja. Vat­kaa mu­nat ja so­ke­ri vaah­dok­si. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja sii­vi­löi vaah­toon. Se­koi­ta. Voi­te­le pie­ni kak­ku­vuo­ka (hal­kai­si­ja 15–20 cm) ja korp­pu­jau­ho­ta se. Pais­ta kak­kua uu­nis­sa 175 as­tees­sa noin 20–30 mi­nuut­tia. An­na jääh­tyä.

2. Se­koi­ta mar­jat, rom­mi ja sii­rap­pi kes­ke­nään.

3. Leik­kaa jääh­ty­nyt kak­ku vii­pa­leik­si.

4. Val­mis­ta ma­ren­ki. Vaah­do­ta val­ku­ai­set ja so­ke­ri kiil­tä­väk­si, tii­viik­si vaah­dok­si.

5. Lai­ta an­nos­kul­ho­jen poh­jal­le en­sin kak­ku­poh­ja­vii­pa­lei­ta ja nii­den pääl­le rom­mi­ma­ri­noi­tu­ja mar­jo­ja. Vii­pa­loi jää­te­lö ja aset­te­le vii­pa­leet mar­jo­jen pääl­le. Le­vi­tä pääl­lim­mäi­sek­si ma­ren­ki­ker­ros ja ri­pot­te­le pin­nal­le man­te­li­las­tu­ja.

6. Pais­ta uu­nis­sa 250 as­tees­sa 6–8 mi­nuut­tia, kun­nes ma­ren­ki on ra­pe­aa ja saa hie­man vä­riä.

7. Tar­joi­le heti.

Val­mis­tu­sai­ka: 35 min + pais­to­a­jat 40 min

Vai­keu­sas­te: mel­ko help­po

Hin­ta: noin 10 e

Sanna Peurakoski

Ka­ne­li-koo­kos­va­nuk­kaat

4–6 an­nos­ta

4 dl täys­mai­toa

4 dl koo­kos­mai­toa

2 ½ dl so­ke­ria

1 ka­ne­li­tan­ko

2 rkl mais­si­tärk­ke­lys­tä

4 ka­nan­mu­nan­kel­tu­ais­ta

1. Kaa­da mai­dot, so­ke­ri ja ka­ne­li kat­ti­laan. Se­koi­ta jouk­koon mais­si­tärk­ke­lys. Kuu­men­na kie­hu­vak­si ja kei­tä hil­jal­leen pari mi­nuut­tia.

2. Ota kat­ti­la lie­del­tä, li­sää kel­tu­ai­set ja se­koi­ta. An­na jääh­tyä.

3. Ota ka­ne­li­tan­ko pois.

4. Lai­ta an­nos­vuo­at uu­ni­vuo­kaan. Kaa­da va­nu­kas­se­os vuo­kiin. Kuu­men­na vesi kie­hu­vak­si ja kaa­da se uu­ni­vuo­an poh­jal­le ve­si­hau­teek­si. Nos­ta uu­niin ja kyp­sen­nä va­nuk­kai­ta 175 as­tees­sa noin 45 mi­nuut­tia. Pei­tä ne lei­vin­pa­pe­ril­la tai alu­mii­ni­fo­li­ol­la kyp­sen­nyk­sen lop­pu­vai­hees­sa, jos ne al­ka­vat tum­mua lii­kaa.

5.Tar­joi­le läm­pi­mi­nä sel­lai­se­naan tai vaah­do­te­tun ker­man tai kuu­ti­oi­dun man­gon kera.

Val­mis­tu­sai­ka: 30 min + pais­to­ai­ka 45 min

Vai­keu­sas­te: hie­man työ­läs

Hin­ta: noin 5 e

Mar­jai­sa mu­ki­kak­ku

1 an­nos

2 rkl voi­ta

3 rkl so­ke­ria

1 rkl mai­toa, ker­maa tai rans­kan­ker­maa

1 ka­nan­mu­na

2 Omar-kark­kia pie­ni­nä pa­loi­na

½ dl pu­na­he­ru­koi­ta

½ dl jau­ho­ja

⅕ tl lei­vin­jau­het­ta

1. Mit­taa voi ja so­ke­ri kah­vi­ku­pin poh­jal­le. Läm­mi­tä mik­ros­sa täy­del­lä te­hol­la noin 40 se­kun­tia, kun­nes voi on su­la­nut.

2. Se­koi­ta se­os­ta haa­ru­kal­la. Li­sää seu­raa­vak­si ka­nan­mu­na, se­koi­ta ja li­sää lo­put ai­neet.

3. Kyp­sen­nä mik­ros­sa 350 wa­tin te­hol­la noin 1 mi­nuut­ti 30 se­kun­tia. Voit myös pais­taa mu­ki­ka­kun 175-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 15–20 mi­nuut­tia riip­pu­en uu­nin te­hos­ta. Varo et­tet kyp­sen­nä kak­kua lii­kaa, sil­lä sil­loin lop­pu­tu­los on kui­va ja kova. Mu­ki­ka­kut saa­vat jää­dä hiu­kan kos­teik­si.

Val­mis­tu­sai­ka: 10 min + pais­to­ai­ka 2 min tai 15 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: noin 1,50 e

Lue Myös

Mansikkainen victoria sponge sopii kesäisiin herkut­te­lu­hetkiin

Fabian Björk

Lohi-avokadosalsa kruunaa pinaattiletut

FABIAN BJORK

Japanilaiset lihapul­la­nuu­delit haastavat spagetti bolognesen

Mansikkainen victoria sponge sopii kesäisiin herkut­te­lu­hetkiin

Fabian Björk

Lohi-avokadosalsa kruunaa pinaattiletut

FABIAN BJORK

Japanilaiset lihapul­la­nuu­delit haastavat spagetti bolognesen

Hanna Linnakko

Ranskalainen siideri-dijonin­si­nap­pib­roileri

FABIAN BJORK

Mehevät uunilihapullat tomaat­ti­kas­tik­keessa

FABIAN BJORK

Broileripulla-kurpitsalasagne on mehevä viikonloppuruoka

Helppo kinuskitiramisu

Photography: Reetta Pasanen

Juusto­kak­kub­rownie on helppo ja herkullinen

Fabian Björk

Sitrusliköörissä marinoiduilla hedelmillä maustettu pasha

Helppo kinuskitiramisu

Photography: Reetta Pasanen

Juusto­kak­kub­rownie on helppo ja herkullinen

Fabian Björk

Sitrusliköörissä marinoiduilla hedelmillä maustettu pasha

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Äänestä kaunein koti 2020: voit voittaa Iittalan Essence-astiasetin

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 1/2021

Manuela Boscon ja Tuure Kilpeläisen unelmien paratiisi on huvila maalla

Jouluna ei mietitä remonttia, vaan nautitaan tunnelmasta

Omakotitalo vaihtui kaupungin keskustaan

Joulu täynnä muistoja

Vanhan tilan kunnostaminen on elämäntapa

Kurkista persoonallisiin joulukoteihin

Koti Espoossa on punainen tupa järven rannalla

Uuden alun myötä löytyi koti vanhasta urkutehtaasta

Kaupunkikodin joulussa on tyylien ja värien iloa

Tumma barokki ja vaaleaa skandityyli kohtaavat tässä kodissa

Raikas glögispritzer ja hauska pizzakuusi

Viehättävät kynttilänjalat piristävät kaamosaikana

Leivo herkulliset joulublondiet

Kaisa Kuokka: ”Joulu on loma pimeyden keskellä”

Pakettiin kotimaista: 7 x suomalainen joululahja

Joulun upeat kukkijat: näin joulukukat kestävät pitkään

Seela Sella voisi luopua kaikista muista esineistä paitsi hatustaan

Uuden elämänvaiheen kodissa on kauneutta kolmessa tasossa

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Äänestä kaunein koti 2020: voit voittaa Iittalan Essence-astiasetin

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 1/2021

Manuela Boscon ja Tuure Kilpeläisen unelmien paratiisi on huvila maalla

Jouluna ei mietitä remonttia, vaan nautitaan tunnelmasta

Omakotitalo vaihtui kaupungin keskustaan

Joulu täynnä muistoja

Vanhan tilan kunnostaminen on elämäntapa

Kurkista persoonallisiin joulukoteihin

Koti Espoossa on punainen tupa järven rannalla

Uuden alun myötä löytyi koti vanhasta urkutehtaasta

Kaupunkikodin joulussa on tyylien ja värien iloa

Tumma barokki ja vaaleaa skandityyli kohtaavat tässä kodissa

Raikas glögispritzer ja hauska pizzakuusi

Viehättävät kynttilänjalat piristävät kaamosaikana

Leivo herkulliset joulublondiet

Kaisa Kuokka: ”Joulu on loma pimeyden keskellä”

Pakettiin kotimaista: 7 x suomalainen joululahja

Joulun upeat kukkijat: näin joulukukat kestävät pitkään

Seela Sella voisi luopua kaikista muista esineistä paitsi hatustaan

Uuden elämänvaiheen kodissa on kauneutta kolmessa tasossa

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.