RUOKA MARI HARJULA • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLA KOTI JA KEITTIÖ 5/2015
1-2 annosta
½ banaani
1 lehtikaalin lehti
1 avokado
1 dl mantelijuomaa
200 g (noin 3 dl) jäisiä kotimaisia vadelmia
½ dl jäisiä mustaherukoita
½ dl tuoretta minttua hienonnettuna
2–3 rkl kauraleseitä
2 rkl hunajaa
Lisäksi:
1 kiivi
muutama tuore mansikka
½ dl pistaasipähkinöitä
2 rkl mulberry-marjoja
1. Kuori ja paloittele banaani. Laita banaaniviipaleet pakastimeen vähintään puoleksi tunniksi. (Pakastettu banaani viilentää ja sakeuttaa juoman).
2. Huuhtele lehtikaali ja poista kova lehtiruoti. Revi pieniksi paloiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja kuoret ja paloittele.
3. Mittaa mantelijuoma tehosekoittimeen. Lisää muut raaka-aineet erissä konetta välillä käyttäen. Sammuta kone välillä ja lusikoi seosta pois reunoilta tarvittaessa. Käytä konetta kunnes seos on tasaisen puuromaista.
4. Lusikoi seos tarjoilukulhoihin. Kuori ja paloittele kiivi. Tarjoa smoothien kanssa kiiviviipaleita, mansikoita, pistaasipähkinöitä ja mulberry-marjoja.
VINKIT
● Avokado, pähkinät ja siemenet ovat hyviä rasvanlähteitä.
● Pieni määrä hunajaa, vaahterasiirappia tai raakasokeria taittaa juoman hapanta makua.
● Ripaus suolaa tasapainottaa etenkin vihersmoothien makua.
● Lisää tehosekoittimeen ensimmäisenä neste ja vasta sitten muut raaka-aineet. Näin ainesosat sekoittuvat paremmin keskenään.
● Pakastettu banaani viilentää ja sakeuttaa juoman.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2