MARI HARJULA • KUVAT ARTO VUOHELAINEN KOTI JA KEITTIÖ 9/2010
Kookos-bataattikeitto
Kookosbataattikeitto tarjoillaan täytetyn paprika-broileri patongin kera.
4 annosta
noin 800 g bataatteja
1–2 sipulia
1–2 rkl öljyä
noin 2 tl punaista currytahnaa
8 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota tai vastaava määrä kasvisfondia
1 prk (400 ml) kookosmaitoa Lisäksi: tuoretta korianteria
1. Kuori ja kuutioi bataatit. Kuori ja hienonna sipulit.
2. Kuumenna öljy kattilassa, lisää kasvikset ja kuullota hetken. Lisää currytahna ja kääntele.
3. Lisää vesi ja kasvisliemivalmiste. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua, kunnes bataatit pehmenevät.
4. Soseuta keitto. Lisää kookosmaito ja kuumenna keitto. Viimeistele tuoreella korianterilla.
Valmistusaika: noin 40 min Vaikeusaste: melko helppo
Paprika-broilerileipä
4 leipää
2 broilerin rintafileetä
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
öljyä paistamiseen
1 iso tai 2 pientä paahdettua säilykepaprikaa (esim. Royal)
1 pallo (125 g) mozzarellajuustoa
1 maalaispatonki
oliiviöljyä
1 ruukku rucolaa
noin 1 rkl punaviinietikkaa
(1/2–1 valkosipulinkynttä hienonnettuna)
1. Paahda broilerin fileet öljyssä pannulla molemmin puolin kypsiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna hetken jäähtyä ja viipaloi.
2. Valuta ja suikaloi paprikat. Viipaloi mozzarella.
3. Halkaise patonki toiselta sivulta. Pirskota patongille oliiviöljyä ja levitä täytteet. Viimeistele punaviinietikalla ja mausta halutessasi valkosipulilla.
Valmistusaika: noin 20 min Vaikeusaste: melko helppo
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2