Artikkeli

Lohiviipaleet

Sulata ruis-perunataikina huoneenlämmössä. Jaa taikina pitkittäin kahteen osaan...

(noin 20 kpl)

1 pkt (400 g) val­mis­ta ruis-pe­ru­na­tai­ki­naa

200 g yrt­ti­maus­tet­tua tuo­re­juus­toa

1 dl sil­put­tua tuo­ret­ta til­liä

1 tl jau­het­tua ro­see­pip­pu­ria

1/2 li­me­tin mehu

200 g kyl­mä­sa­vu­loh­ta

Voi­te­luun:

1 muna

1. Su­la­ta ruis-pe­ru­na­tai­ki­na huo­neen­läm­mös­sä. Jaa tai­ki­na pit­kit­täin kah­teen osaan. Kau­li pa­lat suo­ra­kai­teen muo­toi­sik­si le­vyik­si ja nos­ta le­vyt lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­ra­tul­le uu­ni­pel­lil­le.

2. Se­koi­ta tuo­re­juus­to, til­li­silp­pu, pip­pu­ri ja li­met­ti­me­hu kes­ke­nään.

3. Le­vi­tä tai­ki­na­le­vyl­le en­sin tuo­re­juus­to­se­os­ta. Jätä tai­ki­nan reu­noil­le ja päi­hin noin 1–2 cm tyh­jää ti­laa. Li­sää lo­hi­vii­pa­leet ja tait­te­le tai­ki­nan reu­nat osit­tain lo­hi­täyt­teen pääl­le. Tai­ta tai­ki­nan päät tii­viis­ti ylös, jot­ta täy­te ei valu ulos pais­ta­mi­sen ai­ka­na.

4. Voi­te­le tai­ki­nan reu­nat mu­nal­la ja pais­ta 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 20-25 mi­nuut­tia. An­na jääh­tyä ja leik­kaa se sit­ten ha­lu­a­ma­si ko­koi­sik­si vii­pa­leik­si.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ