Artikkeli

Lohipiirakka

Sulata taikinat. Keitä ohrasuurimot kypsiksi kalalie­mi­kuu­tiolla maustetussa vedessä...

(6 an­nos­ta)

2 pkt (800 g) pa­kas­tet­tua pe­ru­na-ruis­tai­ki­naa

Täy­te:

1 dl ri­kot­tu­ja oh­ra­suu­ri­moi­ta

2 1/2 dl vet­tä

1 ka­la­lie­mi­kuu­tio

250 g sa­vus­tet­tua kir­jo­loh­ta

nip­pu til­liä

nip­pu ba­si­li­kaa

1/2 sit­ruu­nan mehu

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

4 ko­vak­si kei­tet­tyä ka­nan­mu­naa

Voi­te­luun:

mai­to

1. Su­la­ta tai­ki­nat.

2. Kei­tä oh­ra­suu­ri­mot kyp­sik­si ka­la­lie­mi­kuu­ti­ol­la maus­te­tus­sa ve­des­sä.

3. Se­koi­ta suu­ri­moi­hin hie­non­net­tu kala, sil­pu­tut yr­tit, sit­ruu­na­me­hu ja pip­pu­ri.

4. Kau­li toi­nen tai­ki­nois­ta suo­ra­kai­teen muo­toi­sek­si le­vyk­si. Le­vi­tä le­vyl­le täy­te ja sen pääl­le vii­pa­loi­dut mu­nat.

5. Kau­li seu­raa­vas­ta tai­ki­nas­ta hi­ve­nen suu­rem­pi levy ja pane se täyt­teen pääl­le. Tai­ta pääl­lim­mäi­sen le­vyn reu­nat alem­man le­vyn al­le ja pai­na reu­na­koh­dat ma­ta­lik­si.

6. Voi­te­le pii­rak­ka mai­dol­la, pis­te­le haa­ru­kal­la ja kyp­sen­nä 225 as­tees­sa noin 20 mi­nuut­tia.