RUOKA MARI HARJULA • SISUSTUS MIA LUNDBERG • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLA KOTI JA KEITTIÖ 12/2014
4–6 annosta
Lohipastrami:
600 g lohta, fileen keskiosaa
1 rkl karkeaa suolaa
1 tl sokeria
rouhittua valkopippuria
2 rkl vaaleita seesaminsiemeniä
2 rkl mustia seesaminsiemeniä
2 tl rouhittua mustapippuria
Ryytisinappikastike:
2 dl majoneesia
2 rkl kokojyväsinappia
1 valkosipulinkynsi
hienonnettuna
tilkka sitruunamehua
ripaus sokeria
suolaa
rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
rouheista mallasleipää viipaleina (ks. ohje)
rucolaa
1. Pane lohi nahkapuoli alaspäin kelmun päälle. Ripottele päälle suolaa, sokeria ja rouhittua valkopippuria. Kääri kala tiukasti kelmuun ja anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
2. Pyyhi lohen pinnalta pois ylimääräinen suola ja leikkaa filee pitkittäin kahdeksi–kolmeksi nahattomaksi tangoksi.
3. Sekoita seesaminsiemenet ja pippurirouhe keskenään. Pyörittele lohitangot siemen-pippuri-seoksessa. Paahda lohitankoja kuumalla pannulla kauttaaltaan niin, että vain kalan pinta kypsyy ja kalatanko jää sisältä punaiseksi. Kääri lohitangot kelmuun ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi.
4. Valmista kastike. Sekoita majoneesin joukkoon mausteet. Anna maustua jääkaapissa.
5. Leikkaa lohesta parin sentin viipaleita. Laita leipäviipaleille sinappikastiketta ja lohipaloja. Koristele rucolalla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2