Koti ja keittiö 4/2011 KUVA SANNA PEURAKOSKI
Lohilindströmit:
1/2 dl korppujauhoja
1 dl ranskankermaa tai
kermaviiliä
suolaa, rouhittua valkopippuria
3 munaa
1 sipuli
400 g jauhettua kalaa
(esim. haukea ja lohta)
2 etikkapunajuurta
Muna-perunamurske:
4 annosta
8–12 keitettyä perunaa
2 keitettyä munaa
50 g voita sulatettuna
3 rkl hienonnettua ruohosipulia
suolaa, rouhittua valkopippuria
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Mittaa korppujauhot, ranskankerma, mausteet ja munat kulhoon. Anna korppujauhojen turvota noin 10 minuuttia.
3. Kuori ja hienonna sipulit. Jos et pidä sipulin voimakkaasta mausta, voit halutessasi kuullottaa sipulin kypsäksi pannulla öljytilkassa. Lisää sipuli ja jauhettu kala muna-korppujauhoseokseen. Raasta punajuuret ja lisää muiden aineiden joukkoon.
4. Muotoile massasta kostutetuin käsin noin 12 pihviä. Nosta ne leivinpaperille uunipellille. Paista uunin keskiosassa noin 25 minuuttia. Tarjoile perunamurskeen ja suolakurkkujen kera.
5. Munaperunamursketta varten kuori keitetyt, lämpimät perunat ja munat. Laita ne kulhoon ja murskaa haarukalla. Lisää lämmin voisula ja ruohosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.
Valmistusaika: 40 min.
Vaikeusaste: melko helppo
Hinta: n. 20 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2