Photography: Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen
Kreikkalainen lohiburgeri
40 min • helpohko • noin 20 e
4 annosta
Lohipihvit:
500 g jauhettua lohta
1 iso kananmuna
1 dl pankojauhoja
3 rkl hienonettua tilliä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
2 tl raastettua sitruunankuorta
Lisäksi:
4 hampurilaissämpylää
8 rkl tsatsikia
200 g fetajuustoa
4 salaatinlehteä
8 aurinkotomaattia
4 rkl tapenade-oliivitahnaa
Paistamiseen:
rypsiöljyä
1. Sekoita jauhettuun kalaan muna, pankojauhot ja yrttisilppu. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunankuorella. Anna massan vetäytyä viileässä noin 30 minuuttia. Muotoile massasta kostutetuin käsin neljä kookasta pihviä. Ripottele päälle hieman pankojauhoja. Paista grillin parilatasolla miedohkolla lämmöllä öljyssä, noin neljä minuuttia molemmilta puolilta. Käännä varovasti. Kypsennysaika riippuu pihvien paksuudesta. Voit myös paistaa pihvit 200-
asteisessa uunissa, noin 15 minuuttia.
2. Paista halkaistuihin sämpylöihin rapea pinta. Voitele tsatsikilla. Nosta pohjille pihvit, feta, salaatti, aurinkotomaatit ja tapenade. Nosta kannet päälle.
Vinkki: Voit paistaa pihvit etukäteen ja lämmittää ne grillissä juuri ennen tarjoilua!
Photography: Reetta Pasanen
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2