Artikkeli

Photography: Reetta Pasanen

San­na Ke­kä­läi­nen

Lohiham­pu­ri­lainen kreikkalaiseen tyyliin

Lohiham­pu­ri­laisen väliin laitetaan myös fetaa, tsatsikia ja oliivitahnaa. Yhdistelmä on mainio! Voit paistaa lohipihvit grillissä tai uunissa.

Kreik­ka­lai­nen lo­hi­bur­ge­ri

40 min • hel­poh­ko • noin 20 e

4 an­nos­ta

Lo­hi­pih­vit:

500 g jau­het­tua loh­ta

1 iso ka­nan­mu­na

1 dl pan­ko­jau­ho­ja

3 rkl hie­no­net­tua til­liä

½ tl suo­laa

½ tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

2 tl raas­tet­tua sit­ruu­nan­kuor­ta

Li­säk­si:

4 ham­pu­ri­lais­säm­py­lää

8 rkl tsat­si­kia

200 g fe­ta­juus­toa

4 sa­laa­tin­leh­teä

8 au­rin­ko­to­maat­tia

4 rkl ta­pe­na­de-olii­vi­tah­naa

Pais­ta­mi­seen:

ryp­si­öl­jyä

1. Se­koi­ta jau­het­tuun ka­laan muna, pan­ko­jau­hot ja yrt­ti­silp­pu. Maus­ta suo­lal­la, pip­pu­ril­la ja sit­ruu­nan­kuo­rel­la. An­na mas­san ve­täy­tyä vii­le­äs­sä noin 30 mi­nuut­tia. Muo­toi­le mas­sas­ta kos­tu­te­tuin kä­sin nel­jä koo­kas­ta pih­viä. Ri­pot­te­le pääl­le hie­man pan­ko­jau­ho­ja. Pais­ta gril­lin pa­ri­la­ta­sol­la mie­doh­kol­la läm­möl­lä öl­jys­sä, noin nel­jä mi­nuut­tia mo­lem­mil­ta puo­lil­ta. Kään­nä va­ro­vas­ti. Kyp­sen­ny­sai­ka riip­puu pih­vien pak­suu­des­ta. Voit myös pais­taa pih­vit 200-
as­tei­ses­sa uu­nis­sa, noin 15 mi­nuut­tia.

2. Pais­ta hal­kais­tui­hin säm­py­löi­hin ra­pea pin­ta. Voi­te­le tsat­si­kil­la. Nos­ta poh­jil­le pih­vit, feta, sa­laat­ti, au­rin­ko­to­maa­tit ja ta­pe­na­de. Nos­ta kan­net pääl­le.

Vink­ki: Voit pais­taa pih­vit etu­kä­teen ja läm­mit­tää ne gril­lis­sä juu­ri en­nen tar­joi­lua!

Photography: Reetta Pasanen

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ