Toimittaja Mari Harjula
Kuvat Fabian Björk
1 kokonainen miedosti suolattu broileri
Mausteseos:
½ dl dijoninsinappia
1–2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
½ rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
½ tl rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa
puolen sitruunan raastettu
kuori ja mehu
2 rkl oliiviöljyä
Lisäksi:
hikkori- tai omenapuulastuja savustukseen
Sitruuna-timjamimaustevoi:
100 g voita
yhden sitruunan raastettu kuori
2–3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
1. Kuivaa broilerin pinta talouspaperilla. Laita broileri selkäpuoli ylöspäin leikkuulaudalle. Irrota broilerin selkäranka leikkaamalla se irti keittiösaksilla sen molemmilta puolilta. Voit myös poistaa rintalastan halutessasi. Käännä broileri toisin päin ja paina hieman.
2. Sekoita mausteseos ja levitä broilerin päälle ja nahan alle. Anna maustua 1–2 tuntia jääkaapissa. Ota huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
3. Laita broileri foliovuokaan ja savusta noin tunnin ajan, kunnes broilerista valuva neste on kirkasta ja liha kypsää.
4. Valmista sillä aikaa maustevoi. Sekoita pehmenneen voin joukkoon muut mausteet ja anna maustua ennen tarjoilua.
Valmistusaika: noin 30 minuuttia + maustumisaika 2 tuntia + kypsennysaika 1 tunti
Vaikeusaste: hieman työläs
Hinta: noin 15 euroa
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2