Artikkeli

Toi­mit­ta­ja Mari Har­ju­la

Ku­vat Fa­bi­an Björk

Litistetty savubroileri ja sitruuna-timjamimaustevoi

Litistetty broileri kypsyy nopeammin ja tasaisemmin eikä ehdi kuivua savustettaessa tai grillatessa.

1 ko­ko­nai­nen mie­dos­ti suo­lat­tu broi­le­ri

Maus­te­se­os:

½ dl di­jo­nin­si­nap­pia

1–2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä hie­non­net­tu­na

½ rkl tuo­ret­ta ros­ma­rii­nia hie­non­net­tu­na

½ tl rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

ri­paus suo­laa

puo­len sit­ruu­nan raas­tet­tu

kuo­ri ja mehu

2 rkl olii­vi­öl­jyä

Li­säk­si:

hik­ko­ri- tai ome­na­puu­las­tu­ja sa­vus­tuk­seen

Sit­ruu­na-tim­ja­mi­maus­te­voi:

100 g voi­ta

yh­den sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

2–3 rkl tuo­ret­ta tim­ja­mia hie­non­net­tu­na

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si hie­non­net­tu­na

ri­paus suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Kui­vaa broi­le­rin pin­ta ta­lous­pa­pe­ril­la. Lai­ta broi­le­ri sel­kä­puo­li ylös­päin leik­kuu­lau­dal­le. Ir­ro­ta broi­le­rin sel­kä­ran­ka leik­kaa­mal­la se ir­ti keit­ti­ö­sak­sil­la sen mo­lem­mil­ta puo­lil­ta. Voit myös pois­taa rin­ta­las­tan ha­lu­tes­sa­si. Kään­nä broi­le­ri toi­sin päin ja pai­na hie­man.

2. Se­koi­ta maus­te­se­os ja le­vi­tä broi­le­rin pääl­le ja na­han al­le. An­na maus­tua 1–2 tun­tia jää­kaa­pis­sa. Ota huo­neen­läm­pöön noin puo­li tun­tia en­nen kyp­sen­nys­tä.

3. Lai­ta broi­le­ri fo­li­o­vuo­kaan ja sa­vus­ta noin tun­nin ajan, kun­nes broi­le­ris­ta va­lu­va nes­te on kir­kas­ta ja liha kyp­sää.

4. Val­mis­ta sil­lä ai­kaa maus­te­voi. Se­koi­ta peh­men­neen voin jouk­koon muut maus­teet ja an­na maus­tua en­nen tar­joi­lua.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 30 mi­nuut­tia + maus­tu­mi­sai­ka 2 tun­tia + kyp­sen­ny­sai­ka 1 tun­ti

Vai­keu­sas­te: hie­man työ­läs

Hin­ta: noin 15 eu­roa