Koti ja keittiö 01/05
8 leipää
5 dl kylmää vettä
15 g tuorehiivaa
1 1/2 tl suolaa
2 rkl juoksevaa hunajaa tai vaaleaa siirappia
1/2 dl öljyä
1 rkl jauhettua kuminaa
2 dl keitettyjä linssejä
n. 10 1/2 dl hiivaleipäjauhoja
Appelsiinivoi:
150 g voita
yhden appelsiinin raastettu kuori (mieluiten luomua)
1 rkl vastapuristettua appelsiinimehua
1/4 tl kanelia
1. Liuota hiiva kylmään veteen. Lisää suola, hunaja, öljy, kumina ja linssit.
2. Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan ja voimakkaasti sekoittaen. Valmis taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.
3. Kohota taikinaa liinan alla tunti. Kumoa taikina jauhotetulle leivonta-alustalle. Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele ne palloiksi. Kauli pallot ohuehkoiksi leiviksi ja nosta ne leivinpaperille uunipellille. Älä enää kohota.
4. Paista leipiä 225-asteisen uunin ylätasossa noin 5-10 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin värin ja kohoavat. Tarjoile vastapaistetut leivät appelsiinivoin kanssa.
5. Anna voin pehmetä huoneenlämmössä. Pese appelsiini huolellisesti ja raasta kuori. Purista appelsiinista myös mehu. Sekoita voi, appelsiininkuoriraaste ja -mehu. Lisää lopuksi ripaus kanelia. Anna voin jähmettyä hetki jääkaapissa.
Vinkki! Älä kauli leipiä liian ohuiksi, jotta ne kohoaisivat kauniisti uunissa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2