Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Toi­mit­ta­ja San­na Ke­kä­läi­nen

Ku­vat Kir­si-Mar­ja Sa­vo­la

Vii­ni­suo­si­tus Sari Sirén

Koti ja keit­tiö 10/2016

Linssikeitto vegeillä höystettynä

Hyödynnä keitossa nahis­tu­mai­sillaan olevat juurekset. Tähän soppaan linssit antavat ruokaisuutta ja muutama raakamakkara lihaisaa makua. Makkarat voi halutessaan jättää pois.

4 an­nos­ta

1 si­pu­li

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 pork­ka­naa

1 pie­ni pals­ter­nak­ka

2 leh­ti­sel­le­riä

2 ita­li­a­lais­ta raa­ka­mak­ka­raa, esim. sal­sic­ci­aa

2 rkl olii­vi­öl­jyä

2 tl piz­za­maus­tet­ta

2 dl pu­nai­sia lins­se­jä

1,5 dl kas­vis­lien­tä

(muu­ta­ma kou­ral­li­nen nuor­ta leh­ti­kaa­lia tai sa­laat­ti­pi­naat­tia)

(suo­laa)

mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1. Kuo­ri ja vii­pa­loi si­pu­lit. Kuo­ri juu­rek­set ja leik­kaa ne pie­nik­si kuu­ti­oik­si. Vii­pa­loi sel­le­ri. Leik­kaa mak­ka­ra pie­nik­si pa­loik­si.

2. Kuul­lo­ta si­pu­li­silp­pua muu­ta­ma mi­nuut­ti kat­ti­las­sa öl­jys­sä. Li­sää piz­za­maus­te, juu­rek­set, sel­le­ri ja mak­ka­ra. Jat­ka pais­ta­mis­ta noin mi­nuut­ti. Kaa­da kat­ti­laan kas­vis­lie­mi ja kie­hau­ta. Mit­taa jouk­koon lins­sit ja kei­tä noin 15 mi­nuut­tia tai kun­nes ne ovat kyp­siä. Li­sää tar­vit­ta­es­sa kas­vis­lien­tä.

3. Li­sää ha­lu­tes­sa­si pa­loi­tel­tu leh­ti­kaa­li tai pi­naat­ti. Jat­ka keit­tä­mis­tä muu­ta­ma mi­nuut­ti.

Vink­ki! Jos ha­lu­at kei­tos­ta ta­sai­sem­paa, niin voit ha­lu­tes­sasi so­seut­taa osan so­pas­ta sau­va­se­koit­ti­mel­la.

Vii­ni­suo­si­tus:

Ha­po­kas, ke­peä ja hen­non yrt­ti­nen Vil­la An­na So­a­ve 2015, Ve­ne­to, 7,18 e

Lue Myös

Chorizo-perunatortilla

Tomaattileivät ja serranokinkkua

Sitruuna-valko­si­pu­lib­roi­lerit

Chorizo-perunatortilla

Tomaattileivät ja serranokinkkua

Sitruuna-valko­si­pu­lib­roi­lerit

Sinap­pi­täyt­teinen possurulla

Surf & turf -hodari ja varhais­kaa­li­co­leslaw

Grillatut lehtipihvit, kasvikset ja salsa verde -kastike

Italialainen murekerulla

Salsiccia-makkara

Salsiccia-carbonara

Italialainen murekerulla

Salsiccia-makkara

Salsiccia-carbonara

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2