Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

KAT­RI SCHRÖ­DER KU­VAT REET­TA PA­SA­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 11/2012

Linssifalafelit

Falafelit kuuluvat Lähi-idän keittiöön. Maukkaat linssifalafelit nautitaan jogurtti-tahinikastikkeen ja lisukkeiden kera.

4 an­nos­ta

1 dl vih­rei­tä lins­se­jä

1 sa­lot­ti­si­pu­li

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 rkl olii­vi­öl­jyä

1 prk (380 g) esi­kei­tet­ty­jä kik­her­nei­tä

½ dl hie­non­net­tu­ja yrt­te­jä, esim. leh­ti­per­sil­jaa ja ko­ri­an­te­ria

2 rkl korp­pu­jau­ho­ja

1 val­ku­ai­nen

½ sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

¼ tl ca­yen­ne­pip­pu­ria

Pin­nal­le:

korp­pu­jau­ho­ja

Up­po­pais­ta­mi­seen:

öl­jyä

Jo­gurt­ti-ta­hi­ni­kas­ti­ke:

1 prk (200 g) kreik­ka­lais­ta

jo­gurt­tia

2 rkl ta­hi­ni­tah­naa

1 pie­ni val­ko­si­pu­lin­kyn­si

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

1. Huuh­te­le ja kei­tä lins­sit kyp­sik­si pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan. Va­lu­ta ja jääh­dy­tä.

2. Val­mis­ta kas­ti­ke. Se­koi­ta kas­tik­keen ai­nek­set kes­ke­nään ja an­na

maus­tua vii­le­äs­sä pyö­ry­köi­den teon ajan.

3. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li ja val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Kuul­lo­ta si­pu­lei­ta öl­jys­sä het­ken ai­kaa. Va­lu­ta si­pu­li­se­os lins­sien kans­sa te­ho­se­koit­ti­meen tai mo­ni­toi­mi­ko­nee­seen. Huuh­te­le ja va­lu­ta kik­her­neet. Li­sää ko­nee­seen hie­non­net­tu­jen yrt­tien, korp­pu­jau­ho­jen

ja val­ku­ai­sen kans­sa. Maus­ta seos ca­yen­ne­pip­pu­ril­la ja sit­ruu­nan­kuo­rel­la.

4. Aja seos ta­sai­sek­si so­seek­si. Muo­toi­le tai­ki­nas­ta pyö­rei­tä pul­lia kos­tu­te­tuin kä­sin. Kään­te­le pul­lat korp­pu­jau­hois­sa. Fri­tee­raa pul­lat run­saas­sa öl­jys­sä kyp­sik­si.

Lue Myös

Kurpitsaa, perunaa ja papuja

Kuohkea herkku­tat­ti­keitto

Paahdettua valkosipulia ja rapeita ruisleipälastuja

Kurpitsaa, perunaa ja papuja

Kuohkea herkku­tat­ti­keitto

Paahdettua valkosipulia ja rapeita ruisleipälastuja

Paahdettu tomaattisalaatti

Marinoidut grillisipulit

Risoton perusohje

Munakasrulla ja avokadotäyte

Pappa al pomodoro – leivällä suurustettu tomaattikeitto

Sienigalettet

Munakasrulla ja avokadotäyte

Pappa al pomodoro – leivällä suurustettu tomaattikeitto

Sienigalettet

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2