KATRI SCHRÖDER KUVAT REETTA PASANENKOTI JA KEITTIÖ 11/2012
4 annosta
1 dl vihreitä linssejä
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 prk (380 g) esikeitettyjä kikherneitä
½ dl hienonnettuja yrttejä, esim. lehtipersiljaa ja korianteria
2 rkl korppujauhoja
1 valkuainen
½ sitruunan raastettu kuori
¼ tl cayennepippuria
Pinnalle:
korppujauhoja
Uppopaistamiseen:
öljyä
Jogurtti-tahinikastike:
1 prk (200 g) kreikkalaista
jogurttia
2 rkl tahinitahnaa
1 pieni valkosipulinkynsi
1 rkl sitruunamehua
1. Huuhtele ja keitä linssit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä.
2. Valmista kastike. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna
maustua viileässä pyöryköiden teon ajan.
3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä hetken aikaa. Valuta sipuliseos linssien kanssa tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Huuhtele ja valuta kikherneet. Lisää koneeseen hienonnettujen yrttien, korppujauhojen
ja valkuaisen kanssa. Mausta seos cayennepippurilla ja sitruunankuorella.
4. Aja seos tasaiseksi soseeksi. Muotoile taikinasta pyöreitä pullia kostutetuin käsin. Kääntele pullat korppujauhoissa. Friteeraa pullat runsaassa öljyssä kypsiksi.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2