Artikkeli

KOTI JA KEIT­TIÖ jou­lu­lii­te 2002

Linssi-broileriterriini

Sulata voi kattilassa. Lisää linssit, kuutioitu porkkana ja mausteet. Peitä ainekset vedellä. Keitä linssit kypsiksi...

1 rkl voi­ta

200 g vih­rei­tä lins­se­jä

1 pie­ni pork­ka­na

1 laa­ke­rin­leh­ti

½ tl suo­laa

3 broi­le­rin fi­lee­tä

ri­paus suo­laa

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

10 sa­voi­jin­kaa­lin leh­teä

1½ dl pu­na­vii­niä

5 lii­va­te­leh­teä

1dl kar­pa­lo­hyy­te­löä

nip­pu per­sil­jaa

nip­pu ko­ri­an­te­ria

ri­paus me­ri­suo­laa

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

1. Su­la­ta voi kat­ti­las­sa. Li­sää lins­sit, kuu­ti­oi­tu pork­ka­na ja maus­teet. Pei­tä ai­nek­set ve­del­lä. Kei­tä lins­sit kyp­sik­si. Ota laa­ke­rin­leh­ti pois ja sii­vi­löi kyp­sät lins­sit.

2. Nui­ji broi­le­rin­fi­lei­tä ke­vy­es­ti, niin et­tä niis­tä tu­lee ohui­ta. Rus­kis­ta fi­leet pan­nul­la kyp­sik­si. Ri­pot­te­le pääl­le suo­laa ja pip­pu­ria.

3. Kie­hau­ta sa­voi­jin­kaa­lin leh­det peh­meik­si suo­lal­la maus­te­tus­sa ve­des­sä. Jääh­dy­tä leh­det jää­ve­des­sä ja va­lu­ta täy­sin kui­vik­si.

4. Vuo­raa pit­kän­mal­li­nen kak­ku­vuo­ka lei­vin­pa­pe­ril­la. Ase­ta kaa­lin­leh­det li­mit­täin vuo­kaan niin, et­tä leh­det me­ne­vät vuo­an reu­no­jen yli.

5. Kuu­men­na vii­ni höy­ry­ä­väk­si ja liu­o­ta sii­hen liu­o­te­tut lii­va­te­leh­det. Li­sää mar­ja­hyy­te­lö se­koit­ta­en. Li­sää lo­puk­si kyp­sät lins­sit, sil­pu­tut yr­tit ja maus­teet.

6. Kaa­da puo­let se­ok­ses­ta vuo­kaan. Aset­te­le pääl­le kyp­sät broi­le­rin fi­leet ja kaa­da pääl­le lop­pu lins­si­se­os. Tai­vu­ta kaa­lin­leh­det pääl­le tiu­kas­ti ja pei­tä vuo­ka fo­li­ol­la.

7. An­na ter­rii­nin hyy­tyä kyl­mäs­sä seu­raa­vaan päi­vään. Leik­kaa kyl­mäs­tä ter­rii­nis­tä pak­su­ja vii­pa­lei­ta ja tar­joa al­ku­pa­la­na jo­y­ly­pöy­däs­sä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ