KOTI JA KEITTIÖ joululiite 2002
1 rkl voita
200 g vihreitä linssejä
1 pieni porkkana
1 laakerinlehti
½ tl suolaa
3 broilerin fileetä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
10 savoijinkaalin lehteä
1½ dl punaviiniä
5 liivatelehteä
1dl karpalohyytelöä
nippu persiljaa
nippu korianteria
ripaus merisuolaa
ripaus mustapippuria
1. Sulata voi kattilassa. Lisää linssit, kuutioitu porkkana ja mausteet. Peitä ainekset vedellä. Keitä linssit kypsiksi. Ota laakerinlehti pois ja siivilöi kypsät linssit.
2. Nuiji broilerinfileitä kevyesti, niin että niistä tulee ohuita. Ruskista fileet pannulla kypsiksi. Ripottele päälle suolaa ja pippuria.
3. Kiehauta savoijinkaalin lehdet pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä lehdet jäävedessä ja valuta täysin kuiviksi.
4. Vuoraa pitkänmallinen kakkuvuoka leivinpaperilla. Aseta kaalinlehdet limittäin vuokaan niin, että lehdet menevät vuoan reunojen yli.
5. Kuumenna viini höyryäväksi ja liuota siihen liuotetut liivatelehdet. Lisää marjahyytelö sekoittaen. Lisää lopuksi kypsät linssit, silputut yrtit ja mausteet.
6. Kaada puolet seoksesta vuokaan. Asettele päälle kypsät broilerin fileet ja kaada päälle loppu linssiseos. Taivuta kaalinlehdet päälle tiukasti ja peitä vuoka foliolla.
7. Anna terriinin hyytyä kylmässä seuraavaan päivään. Leikkaa kylmästä terriinistä paksuja viipaleita ja tarjoa alkupalana joylypöydässä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2