Koti ja keittiö 1-2/2011 KUVA REETTA PASANEN
6 annosta
2 dl vettä
1 1/2 dl sokeria
1 dl sitruunamehua
4 rkl limoncello-sitruunalikööriä
1. Kiehauta kattilassa vettä ja sokeria noin minuutti. Anna sokeriveden jäähtyä hetki. Lisää sitruunamehu ja limoncello. Anna seoksen jäähtyä kunnolla.
2. Jos käytät jäätelökonetta, käynnistä kone ja kaada seos koneeseen. Anna koneen käydä noin puoli tuntia. Kaada sorbetti vuokaan ja jäädytä vielä 1–2 tuntia pakastimessa. Ilman jäätelökonetta toimi näin: Kaada seos matalaan, laakeaan vuokaan ja nosta pakastimeen. Kun seos on puoliksi jäätynyt, sekoita sitä haarukalla niin, että jääkiteet sekoittuvat liemeen. Toista tämä useita kertoja, kunnes seos on jäätynyt tasaisesti ja rakenteeltaan sohjoista.
3. Raaputa granita haarukalla tarjoilulaseihin ja tarjoa heti.
Valmistusaika: noin 1 t + jäätymisaika noin 1 vrk
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2