Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN KOTI JA KEIT­TIÖ 11/2013

Lime-valko­suk­laa­mus­tik­ka­piiraat

Mustik­ka­rah­ka­piiraat höystetään valkosuklaalla ja limeraasteella.

10–12 kpl

Kau­ra­mu­ro­tai­ki­na:

150 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

1 dl so­ke­ria

1 muna

1 dl kau­ra­hiu­ta­lei­ta

2 ½ dl veh­nä­jau­ho­ja

Täy­te:

noin 3 dl mus­ti­koi­ta

100 g val­ko­suk­laa­ta

1 prk (250 g) mai­to­rah­kaa

1 muna

½ dl so­ke­ria

yh­den li­men raas­tet­tu kuo­ri

Vuo­kien voi­te­luun:

mar­ga­rii­nia

1. Vaah­do­ta ras­va ja so­ke­ri. Li­sää muna. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja li­sää eris­sä tai­ki­naan. Pei­tä kel­mul­la ja lai­ta jää­kaap­piin te­key­ty­mään puo­lek­si tun­nik­si.

2. Rou­hi val­ko­suk­laa.

3. Se­koi­ta rah­ka, muna, so­ke­ri ja li­me­raas­te kes­ke­nään. Li­sää jouk­koon suk­laa­rou­he.

4. Voi­te­le pie­net me­tal­li­set pii­ras­vuo­at. Jaa tai­ki­na osiin ja pai­ne­le vuo­kien poh­jal­le ja reu­noil­le.

5. Jaa mus­ti­kat vuo­kiin tai­ki­nan pääl­le. Kaa­da rah­ka­se­os pii­ras­vuo­kiin.

6. Pais­ta pii­rai­ta uu­nis­sa 200–225 as­tees­sa noin 15 mi­nuut­tia.