Pohja:
3 munaa
1 dl tummaa ruokosokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia
Täyte:
2 dl vettä
1 1/2 dl sokeria
2 keltuaista
2 rkl maissitärkkelystä
2 limetin mehu
1 tl limetin kuorta
2 tl raastettua inkivääriä
25 g voita tai margariinia
Koristeluun:
limetin viipaleita
sitruunamelissan lehtiä
1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vuorotellen jauhoseos ja sulatettu rasva.
2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun torttuvuokaan. Paista pohjaa 175 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä.
3. Valmista täyte. Sekoita kattilassa vesi, sokeri, keltuaiset, maissijauhot ja limetin mehu. Kuumenna sekoittaen, kunnes kiisseli kirkastuu. Lisää raastettu limetin kuori, raastettu inkivääri ja rasva sekoittaen. Kaada täyte tortun päälle.
4. Kun täyte on hyytynyt, koristele se limetin viipaleilla ja yrtinoksilla.
5. Tarjoa limettitorttu vaikkapa hillotulla inkiväärillä maustetun vaniljajäätelön kanssa.
Koti ja keittiö 3/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2