Artikkeli

Limettitorttu

Tarjoa limettitorttu vaikkapa hillotulla inkiväärillä maustetun vaniljajäätelön kanssa.

Poh­ja:

3 mu­naa

1 dl tum­maa ruo­ko­so­ke­ria

1 1/2 tl lei­vin­jau­het­ta

1 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

100 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

Täy­te:

2 dl vet­tä

1 1/2 dl so­ke­ria

2 kel­tu­ais­ta

2 rkl mais­si­tärk­ke­lys­tä

2 li­me­tin mehu

1 tl li­me­tin kuor­ta

2 tl raas­tet­tua in­ki­vää­riä

25 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

Ko­ris­te­luun:

li­me­tin vii­pa­lei­ta

sit­ruu­na­me­lis­san leh­tiä

1. Vaah­do­ta mu­nat ja so­ke­ri. Li­sää vuo­ro­tel­len jau­ho­se­os ja su­la­tet­tu ras­va.

2. Kaa­da tai­ki­na voi­del­tuun ja korp­pu­jau­ho­tet­tuun tort­tu­vuo­kaan. Pais­ta poh­jaa 175 as­tees­sa noin 20 mi­nuut­tia. Jääh­dy­tä.

3. Val­mis­ta täy­te. Se­koi­ta kat­ti­las­sa vesi, so­ke­ri, kel­tu­ai­set, mais­si­jau­hot ja li­me­tin mehu. Kuu­men­na se­koit­ta­en, kun­nes kiis­se­li kir­kas­tuu. Li­sää raas­tet­tu li­me­tin kuo­ri, raas­tet­tu in­ki­vää­ri ja ras­va se­koit­ta­en. Kaa­da täy­te tor­tun pääl­le.

4. Kun täy­te on hyy­ty­nyt, ko­ris­te­le se li­me­tin vii­pa­leil­la ja yr­ti­nok­sil­la.

5. Tar­joa li­met­ti­tort­tu vaik­ka­pa hil­lo­tul­la in­ki­vää­ril­lä maus­te­tun va­nil­ja­jää­te­lön kans­sa.

Koti ja keit­tiö 3/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ