Koti ja keittiö 1-2/2011 KUVA REETTA PASANEN
8–10 annosta
Pohja:
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
2 tl raastettua sitruunankuorta
ripaus suolaa
100 g kylmää voita tai
margariinia
1 rkl sitruunamehua
Täyte:
3 luomulimetin raastettu kuori
1 dl limettimehua
2 dl sokeria
2 munaa
1 dl ranskankermaa
Pinnalle:
tomusokeria
1. Mittaa kulhoon jauhot, sokeri, suola ja sitruunankuoriraaste. Lisää paloiteltu rasva ja nypi ryynimäiseksi seokseksi. Lisää sitruunamehu ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Voit myös sekoittaa kaikki pohja-ainekset monitoimikoneen leikkuuterällä tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.
2. Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka, halkaisija noin 22 cm. Kauli taikina ohueksi ja painele se vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla. Nosta pohjalle leivinpaperista leikattu pala ja täytä se esim. kuivatuilla herneillä. Esipaista pohjaa 200-asteisen
uunin alatasolla ensin 10 minuuttia. Poista herneet ja paperi ja paista vielä 3–4 minuuttia. Nosta piirakkapohja ritilälle odottamaan täytettä.
3. Valmista täyte. Raasta limettien kuori ja purista mehu. Sekoita limetinkuoriraaste, limettimehu, sokeri, munat ja ranskankerma tasaiseksi seokseksi. Valuta täyte piirakkapohjalle.
4. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes täyte on kiinteää. Nosta se jäähtymään ritilälle. Siivilöi jäähtyneen piirakan päälle hieman tomusokeria koristeeksi.
Valmistusaika: noin 1 t + taikinan vetäytyminen
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2