Artikkeli

Koti ja keit­tiö 6-7/2008

Lime-sitruuna-basilikatorttu

Koristele palat tuoreilla marjoilla ja limeviipaleilla.

6-8 an­nos­ta

Poh­ja:

200 g di­ges­ti­ve-kek­se­jä

75 g voi­ta su­la­tet­tu­na

Täy­te:

4 dl vis­pi- tai kuo­hu­ker­maa

1 prk mai­to­rah­kaa

4 lii­va­te­leh­teä

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1 1/2 dl to­mu­so­ke­ria

2 li­men raas­tet­tu kuo­ri ja mehu

1 ruuk­ku sit­ruu­na­ba­si­li­kaa hie­non­net­tu­na

Ko­ris­te­luun:

tuo­rei­ta mar­jo­ja

li­me­vii­pa­lei­ta

1. Hie­non­na kek­sit. Se­koi­ta ras­va­su­la ja kek­si­mu­rut ta­sai­sek­si se­ok­sek­si.

2. Vuo­raa ir­to­poh­ja­vuo­an poh­ja lei­vin­pa­pe­ril­la. Pai­ne­le kek­si-ras­va­se­os tii­viis­ti lei­vin­pa­pe­ril­le vuo­kaan.

3. Lai­ta lii­va­te­leh­det kyl­mään ve­teen li­ko­a­maan.

4. Vaah­do­ta ker­ma ja li­sää mai­to­rah­ka. Li­sää so­ke­rit, li­men kuo­ri ja hie­non­net­tu sit­ruu­na­ba­si­li­ka.

5. Kuu­men­na li­me­me­hu. Pu­ris­ta lii­vat­teis­ta yli­mää­räi­nen vesi pois ja liu­o­ta ne kuu­maan nes­tee­seen. Li­sää seos ohu­e­na nau­ha­na täyt­tee­seen ja se­koi­ta ta­sai­sek­si.

6. Kaa­da seos kek­si­poh­jan pääl­le vuo­kaan, ta­soi­ta pin­ta ja an­na hyy­tyä jää­kaa­pis­sa vä­hin­tään 3-4 tun­tia, mie­lel­lään seu­raa­vaan päi­vään.

7. Ir­ro­ta kak­ku vuo­as­ta ja leik­kaa pa­loik­si. Ko­ris­te­le pa­lat tuo­reil­la mar­joil­la ja li­me­vii­pa­leil­la.