Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 11/07

Lime-kookospannacotta ja mangohilloke

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Mittaa kookoskerma, maito ja sokeri kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja lisää kattilaan. Kiehauta kerma-maitoseos...

2 dl koo­kos­ker­maa

3 dl ke­vyt- tai täys­mai­toa

2 li­met­tiä

3/4 dl so­ke­ria

3 lii­va­te­leh­teä

1 va­nil­ja­tan­ko

100 g val­ko­suk­laa­ta

Man­go­hil­lo­ke:

noin 400 g man­goa (tuo­rei­ta tai säi­lyk­kee­nä)

1 1/2 dl so­ke­ria

1 dl vet­tä

1. Lai­ta lii­vat­teet kyl­mään ve­teen li­ko­a­maan. Mit­taa koo­kos­ker­ma, mai­to ja so­ke­ri kat­ti­laan. Hal­kai­se va­nil­ja­tan­ko ja li­sää kat­ti­laan. Kie­hau­ta ker­ma-mai­to­se­os. Ota kat­ti­la pois lie­del­tä ja li­sää pa­loi­tel­tu val­ko­suk­laa ja se­koi­ta ta­sai­sek­si. Pu­ris­ta lii­va­te­leh­dis­tä vesi pois ja li­sää ne kuu­maan se­ok­seen.

2. Pese li­me­tit hy­vin. Raas­ta nii­den kuo­ri ja li­sää pan­na­cot­ta­se­ok­seen. Pu­ris­ta jouk­koon myös li­met­tien mehu.

3. Kaa­da seos an­nos­vuo­kiin ja lai­ta kyl­mään hyy­ty­mään muu­ta­mak­si tun­nik­si.

4. Val­mis­ta man­go­hil­lo­ke. Kuo­ri ja kuu­ti­oi man­got. Mit­taa kat­ti­laan so­ke­ri ja vesi ja kei­tä so­ke­ri­lien­tä 5- 10 mi­nuut­tia. Li­sää man­go­kuu­ti­ot ja an­na nii­den kuu­men­tua noin 10 mi­nuut­tia. Väl­tä se­koit­ta­mis­ta.

5. Tar­joa pan­na­co­tat hil­lok­keen kera.