MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • VIINISUOSITUS SARI SIRÉN • KUVAT FABIAN BJÖRK KOTI JA KEITTIÖ 1–2/2015
4 annosta
Lihapyörykät:
500 g porsaan jauhelihaa
200 g raakoja kuorettomia jättikatkaravun pyrstöjä
2 valkosipulinkynttä
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
3 rkl kalakastiketta
1 munanvalkuainen
Paistamiseen:
1–2 rkl pähkinäöljyä
Currytahna:
2–3 punaista chiliä
4 valkosipulinkynttä
2 salottisipulia
2 rkl korianterinsiemeniä
1 tl kuminaa
¼ tl valkopippuria
1 ½ rkl korianteritahnaa
5 cm tuoretta inkivääriä
1 sitruunaruoho
1 rkl pähkinäöljyä
Kastike:
400 ml kookosmaitoa
2 dl vettä + 1 ½ rkl kanafondia
1 rkl ruokosokeria
puolikkaan limen mehu
Tarjoiluun:
keitettyä basmati- tai jasmiiniriisiä
1. Sulata ja hienonna jättikatkaravut. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita pyörykkämassan ainekset keskenään. Pyörittele massasta noin 35 pyörykkää.
2. Valmista currytahna. Halkaise chilit, poista siemenet ja paloittele chilipalot. Kuori ja viipaloi valkosipulit, kuori ja hienonna salottisipulit. Laita kaikki tahnan ainekset teholeikkuriin tai -sekoittimeen ja pyöräytä karkeahkoksi seokseksi.
3. Kuumenna pähkinäöljy pannulla ja paista pyöryköitä siinä, kunnes ne saavat hieman väriä. Sekoita kastikeainekset keskenään. Sekoita currytahna kastikeaineksiin. Kaada seos pannulle pyöryköiden joukkoon ja kypsennä hauduttaen noin 15 minuuttia.
4. Tarjoa pyörykkäcurry keitetyn basmati- tai jasmiiniriisin kanssa.
Viinisuositus: Puolikuiva, mausteinen ja kepeän hedelmäinen Adobe Gewürztraminer Reserva 2014, Chile, 9,98 e, luomu, eettinen
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2