Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 12/06

Libanonilainen linssikeitto

Tarjoa esim. pitaleivän kanssa.

noin 1 dl pu­nai­sia lins­se­jä

1 1/2 l vet­tä

1/2 dl rii­siä (esim. bas­ma­ti)

1 1/2 tl jau­het­tua juus­to­ku­mi­naa eli jee­raa

1 tl suo­laa

2 kes­ki­ko­kois­ta kel­ta­si­pu­lia

Pais­ta­mi­seen:

noin 3 rkl olii­vi­öl­jyä

1. Kuul­lo­ta hie­non­net­tu si­pu­li olii­vi­öl­jys­sä kat­ti­las­sa.

2. Huuh­do lins­sit pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan.

3. Li­sää huuh­do­tut lins­sit ja vesi kat­ti­laan ja kei­tä hil­jal­leen noin 40 mi­nuut­tia.

4. Li­sää se­kaan rii­si ja jat­ka keit­tä­mis­tä edel­leen puo­len tun­nin ajan vä­lil­lä keit­toa se­koit­ta­en.

5. So­seu­ta keit­to ja kei­tä edel­leen noin 10 mi­nuut­tia.

6. Tar­joa esim. pi­ta­lei­vän kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ