Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAU­SA­VUS­TA­JA MI­KA­E­LA AN­TIN • KU­VAT FA­BI­AN BJÖRK KOTI JA KEIT­TIÖ 1-2/2016 

Libanonilainen leipä ja labneh juusto

Libanonissa aamiaispöytään katetaan esimerkiksi Mankouche-leipää, Labneh-juustoa sekä oliiveja, tomaattia ja kurkkua.

10 pien­tä lei­pää

1 pss kui­va­hii­vaa

½ l vet­tä

2 tl so­ke­ria

2 tl suo­laa

1 rkl olii­vi­öl­jyä noin

12 dl veh­nä­jau­ho­ja

Li­säk­si:

2 rkl olii­vi­öl­jyä

2 tl kui­vat­tua tim­ja­mia

2 rkl see­sa­min­sie­me­niä

2 tl su­mak­ki-maus­tet­ta tai sit­ruu­nan raas­tet­tua kuor­ta

1. Se­koi­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen ve­teen. Li­sää so­ke­ri, suo­la ja olii­vi­öl­jy. Li­sää puo­let jau­hois­ta ja se­koi­ta ta­sai­sek­si. Ko­ho­ta tai­ki­naa pa­ri­kym­men­tä mi­nuut­tia.

2. Alus­ta jouk­koon lo­put jau­hois­ta ja ko­ho­ta tai­ki­naa vie­lä lii­nan al­la puo­li tun­tia.

3. Jaa tai­ki­na 10 osaan. Pyö­ri­tä tai­ki­na­pa­lois­ta pal­lo­ja ja kau­li ne ohuik­si lei­vik­si.

4. Se­koi­ta olii­vi­öl­jy, tim­ja­mi, see­sa­min­sie­me­net ja su­mak­ki-maus­te tai sit­ruu­nan­kuo­ri­raas­te kes­ke­nään. Le­vi­tä se­os­ta lei­pien pääl­le ohu­el­ti.

5. Pais­ta lei­piä uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 8–10 mi­nuut­tia.

6. Ota lei­vät uu­nis­ta, voi­te­le olii­vi­öl­jyl­lä ja pais­ta vie­lä noin 2 mi­nuut­tia, jot­ta pin­ta saa kau­niin, rus­ke­an vä­rin.

Lab­neh-juus­to

2–4 an­nos­ta

500 g pak­sua maus­ta­ma­ton­ta jo­gurt­tia (esim. turk­ki­lais­ta tai kreik­ka­lais­ta)

¾ tl suo­laa

Li­säk­si:

olii­vi­öl­jyä

mus­ta­pip­pu­ria

chi­li­rou­het­ta

tuo­ret­ta mint­tua

1. Ase­ta si­de­har­sol­la vuo­rat­tu sii­vi­lä tai suo­da­tin­pa­pe­ril­la va­rus­tet­tu kah­vin­suo­da­tin muo­vi- tai te­räs­kul­hon pääl­le.

2. Se­koi­ta suo­la jo­gurt­tiin. Lu­si­koi jo­gurt­ti si­de­har­son tai kah­vin­suo­dat­ti­men pääl­le. Nos­ta kul­ho jää­kaap­piin ja an­na va­lua vä­hin­tään kuu­si tun­tia, mie­lel­lään yön yli. Näin saat koos­tu­muk­sel­taan tuo­re­juus­ton tyyp­pis­tä, peh­me­äs­ti le­vit­ty­vää juus­toa.  Jos ha­lu­at juus­tos­ta kiin­te­äm­pää, lei­kat­ta­vaa juus­toa, an­na sen va­lua kak­si ker­taa pi­dem­pään.

3. Lu­si­koi juus­to kul­hoon ja vii­meis­te­le lo­rauk­sel­la olii­vi­öl­jyä sekä min­tul­la ja rou­hi­tul­la mus­ta­pip­pu­ril­la tai chi­li­rou­heel­la.

Vink­ki! Voit maus­taa jo­gur­tin val­ko­si­pu­lin­kyn­nel­lä ja tuo­reil­la yr­teil­lä ku­ten min­tul­la, ba­si­li­kal­la tai ros­ma­rii­nil­la en­nen va­lu­tus­ta.

Lue Myös

Uudet uuniperunat ja piparjuuri-savukalatahna

Bataattirieskat

Jogurtti-juustoskonssit

Uudet uuniperunat ja piparjuuri-savukalatahna

Bataattirieskat

Jogurtti-juustoskonssit

Välimeren leipäset

Seesamibagelit

Spelttisarvet

Panzanella eli italialainen leipäsalaatti

Äitienpäivän aamiaisvinkki

Churros

Panzanella eli italialainen leipäsalaatti

Äitienpäivän aamiaisvinkki

Churros

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2