Artikkeli

Koti ja keit­tiö 3/2011 Kat­ri Schrö­der | KUVA Ar­to Vuo­he­lai­nen

Libanonilainen fattoush-salaatti

Raikkaan kesäiseen leipäsalaattiin fattoushiin lisätään paahdettua pitaleipää.

4 an­nos­ta

eri­lai­sia sa­laat­te­ja, esim. roo­man­sa­laat­ti ja fri­see

1 kurk­ku

1 pu­na­si­pu­li

1 rs (200 g) kir­sik­ka­to­maat­te­ja

ruu­kul­li­nen tuo­ret­ta ko­ri­an­te­ria

ruu­kul­li­nen tuo­ret­ta mint­tua

1 dl mus­tia, ki­vet­tö­miä

ka­la­ma­ta-olii­ve­ja

1 iso, ohut pi­ta­lei­pä

Kas­ti­ke:

3 rkl olii­vi­öl­jyä

3 rkl sit­ruu­na­me­hua

veit­sen­kär­jel­li­nen hie­non­net­tua val­ko­si­pu­lia

ri­paus suo­laa ja rou­hit­tua

mus­ta­pip­pu­ria

1. Se­koi­ta en­sin kas­ti­ke­ai­nek­set kes­ke­nään.

2. Huuh­te­le sa­laa­tit ja lin­koa kui­vik­si. Revi sa­laa­tit kul­hoon. Pil­ko kurk­ku, pu­na­si­pu­li ja hal­kai­se kir­sik­ka­to­maa­tit.

3. Li­sää kul­hoon hie­non­ne­tut yr­tit, olii­vit ja kas­ti­ke.

4. Paah­da lei­pä, leik­kaa tai revi pa­loik­si ja li­sää sa­laat­tiin. Nos­te­le ai­nek­set se­kai­sin.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 15 min.