Pomelo maistuu makealta ja sitruksisen raikkaalta. Se sopii erinomaisesti rapujen tai kalan seuraksi salaattiin.
Sanna Kekäläinen
Pomelo-jättirapusalaatti
25 min . helppo . noin 18 e
4 annosta
2 pomeloa
200 g valko- tai punakaalia
1 pieni kurkku
2 kevätsipulia
1 pkt (400 g) jättikatkaravunpyrstöjä
2 rkl seesamiöljyä
1 dl suolapähkinöitä
2 dl yrtinlehtiä (esimerkiksi minttua, thaibasilikaa, korianteria)
Kastike:
1 valkosipulinkynsi
1 chilipalko
3 rkl limettimehua
2 rkl thaikalakastiketta
1 rkl fariinisokeria
1. Tee kastike: Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuutioi chili. Yhdistä ne limettimehun, kalakastikkeen ja sokerin kanssa.
2. Paloittele pomelo kalvottomiksi lohkoiksi.
3. Viipaloi kaali aivan ohuiksi suikaleiksi joko mandoliinilla tai terävällä veitsellä. Viipaloi kurkku. Hienonna kevätsipuli.
4. Paista ravut seesamiöljyssä kypsiksi.
5. Yhdistä pomelot, kasvikset ja ravut. Viimeistele rouhituilla pähkinöillä ja yrteillä.
Vinkki: Paista salaattiin rapujen sijasta lohta tai broileria.
Pomelo maistuu makealta ja sitruksisen raikkaalta. Se sopii erinomaisesti rapujen tai kalan seuraksi salaattiin.
Fermentoiduista soijapavuista valmistettu misotahna sopii lohen maustajaksi, sillä misossa on paljon pyöreää umamin makua, suolaisuutta ja lihaista täyteläisyyttä. Jos haluat loheen voimakkaamman maun, voit antaa sen marinoitua misoliemessä muutamia tunteja ennen kypsentämistä. Lohen vierellä uunissa kypsyy seesaminsiemenöljyllä sipaistuja kasviksia.
Fermentoiduista soijapavuista valmistettu misotahna sopii lohen maustajaksi, sillä misossa on paljon pyöreää umamin makua, suolaisuutta ja lihaista täyteläisyyttä. Jos haluat loheen voimakkaamman maun, voit antaa sen marinoitua misoliemessä muutamia tunteja ennen kypsentämistä. Lohen vierellä uunissa kypsyy seesaminsiemenöljyllä sipaistuja kasviksia.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2