4 annosta
3 sipulia silputtuna
noin 100 g vihreitä papuja
1 pieni kukkakaali
1 keltainen tai vihreä kesäkurpitsa
1 1/2 rkl inkivääriraastetta
2 valkosipulinkynttä
1/2 punainen chilipaprika
2 rkl öljyä
2 tl sinapinsiemeniä
1 tl jauhettua korianteria
1 rkl jauhettua kurkumaa
1 tl jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
1/4 tl jauhettua garammasalaa
2 1/2 dl kana- tai kasvislientä
2–3 tomaattia kuutioituna
ripaus sokeria, suolaa
1. Kuori ja lohko sipulit. Paloittele kukkakaali. Halkaise kesäkurpitsa ja viipaloi puolikkaat. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise chilipaprika, poista siemenet ja hienonna chili.
2. Paista sipuleita ja inkivääriä öljyssä pannulla, kunnes sipuli pehmenee. Lisää mausteet ja kääntele muutaman minuutin ajan. Lisää pavut, kukkakaali, kesäkurpitsa ja kanaliemi ja keitä 10 min.
3. Halkaise tomaatit, poista kannat ja kuutioi tomaatit. Lisää kuutiot pannulle, sekoita ja hauduta vielä noin 5 minuuttia. Lisää ripaus sokeria, tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa.
4. Tarjoile riisin tai maalaisleivän kera tai kasvislisäkkeenä.
Vinkki! Jos haluat curryyn vielä pehmeämmän, täyteläisen maun hauduta kasvikset kypsiksi kookosmaidossa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2