SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLA KOTI JA KEITTIÖ 3/2015
4 annosta
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
6 kiinteää perunaa
2 lehtisellerinvartta
4 isoa lehtikaalinlehteä
oliiviöljyä
muutama oksa timjamia
1 prk (400 g) kokonaisia kuorittuja tomaatteja
1 prk (400 g) keitettyjä kikherneitä
noin 8 dl vahvaa kasvislientä
suolaa
rouhittua mustapippuria
4 reilua viipaletta (grillattua) maalaisleipää
Päälle:
oliiviöljyä
4 rkl raastettua parmesaania
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori porkkanat ja perunat. Kuutioi ne. Viipaloi sellerinvarret. Suikaloi kaali, poista kova lehtiruoti.
2. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää joukkoon porkkanat, perunat, sellerit ja timjami. Jatka paistamista viitisen minuuttia. Lisää kuoritut tomaatit liemineen. Anna hautua noin kymmenen minuuttia. Lisää kaali, keitetyt kikherneet ja kasvisliemi. Anna seoksen porista miedolla lämmöllä noin puoli tuntia, sekoittele välillä.
3. Soseuta keittoa hieman sauvasekoittimella. Tarkoitus ei ole tehdä sosekeittoa, vaan saada keiton rakennetta vähän paksummaksi. Lisää mustapippuria ja tarvittaessa suolaa.
4. Leikkaa leipä isoiksi kuutioiksi tai paloiksi. Lisää kuutiot keittoon. Jatka keittämistä muutama minuutti.Voit myös laittaa leivät juuri ennen tarjoilua keittoon.
5. Annostele keitto lautasille. Valuta päälle oliiviöljyä ja ripottele parmesaania.
Viinisuositus: Puolikuiva, kypsän sitruksinen ja paahteinen cava Codorniu Ecológica Semi-Seco, Espanja, 9,89 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2