Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Laskiaispullat

Klassiset laskiaispullat maistuvat vuodesta toiseen.

36 kpl

5 dl ko­ko­mai­toa

50 g hii­vaa

2 dl so­ke­ria

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1 muna

1 1/2 tl suo­laa

200 g voi­ta tai

1 1/2 dl au­rin­gon­kuk­ka­öl­jyä

2 dl man­te­li­jau­het­ta

noin 14 dl veh­nä­jau­ho­ja tai spel­tiä

Voi­te­luun:

mu­naa

Pääl­le:

man­te­li­rou­het­ta

Vä­liin:

man­te­li­mas­saa ja ker­ma­vaah­toa

Li­säk­si:

2 dl va­nil­ja­kas­ti­ket­ta +

2 tl kar­de­mum­maa

1. Kuu­men­na mai­to kä­den­läm­pöi­sek­si. Liu­o­ta jouk­koon hii­va. Li­sää so­ke­ri, muna ja suo­la sekä va­nil­ja­so­ke­ri.

2. Se­koi­ta jouk­koon man­te­li­jau­he ja li­sää jau­hot vä­hi­tel­len vuo­ro­tel­len voin tai öl­jyn kans­sa. Alus­ta tai­ki­na kim­moi­sak­si ja an­na ko­ho­ta kak­sin­ker­tai­sek­si.

3. Lei­vo tai­ki­na pik­ku­pul­lik­si, ko­ho­ta, voi­te­le ja ri­po­ta pin­taan man­te­lia. Kyp­sen­nä 250-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 25 mi­nuut­tia.

4. Hal­kai­se jääh­ty­neet pul­lat ja täy­tä man­te­li­mas­sal­la sekä ker­ma­vaah­dol­la.

Koti ja keit­tiö 1-2/2003

KAT­SO MYÖS:

Val­ko­suk­laa­täyt­tei­set las­ki­ais­pul­lat

Lue Myös

Luumu-mantelitorttu

Päärynä-suklaaclafoutis

Unikonsiemen-sitruunakakut

Luumu-mantelitorttu

Päärynä-suklaaclafoutis

Unikonsiemen-sitruunakakut

Kesäviili

Mante­li­mas­sa­kierteet

Mantelikaakao

Kesäinen sitruuna-juustokakku

Helpot piparkakut

Valko­suk­laa­täyt­teiset laskiaispullat

Kesäinen sitruuna-juustokakku

Helpot piparkakut

Valko­suk­laa­täyt­teiset laskiaispullat

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2