Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 04/07

Lappilaiset ohrarieskat

Yhdistä kaikki ainekset kulhoon ja sekoita taikinaksi...

5 dl vet­tä

1 1/2 tl suo­laa

11 dl oh­ra­jau­ho­ja

1. Yh­dis­tä kaik­ki ai­nek­set kul­hoon ja se­koi­ta tai­ki­nak­si.

2. Jaa tai­ki­na 6–8 osaan ja pyö­ri­tä pal­loik­si. Pai­ne­le pal­lot noin puo­len sen­tin pak­sui­sik­si, pyö­reik­si ries­koik­si. Voit myös val­mis­taa kak­si isoa ries­kaa.

3. Ku­vi­oi ries­kat veit­sen tyl­päl­lä puo­lel­la tai pis­te­le pin­taan haa­ru­kal­la rei­kiä.

4. Pais­ta uu­nin kes­ki­ta­sol­la 275 as­tees­sa noin 15 mi­nuut­tia.

5. Nos­ta ries­kat uu­nis­ta ja pi­noa ne lii­nan al­le peh­me­ne­mään en­nen tar­joi­lua.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ