Artikkeli

Lampaankyljykset kahvi­kas­tik­keessa

Sekoita kahvi, lihaliemi, hunaja ja punaviini. Lisää yrtit ja pippurit. Mausta kyljyksiä liemessä 10 minuuttia...

12 luul­lis­ta lam­paan­kyl­jys­tä (3 kpl syö­jää koh­ti)

1 rkl voi­ta tai mar­ga­rii­nia

2 dl vah­vaa kah­via

2 dl vah­vaa li­ha­lien­tä

1 dl hu­na­jaa (tum­maa ka­ner­va­hu­na­jaa tai

tuok­su­vaa tim­ja­mi­hu­na­jaa)

1 dl pu­na­vii­niä

1 ros­ma­rii­nin ok­sa

1 tim­ja­min ok­sa

12 vi­her­pip­pu­ria

suo­laa

1. Se­koi­ta kah­vi, li­ha­lie­mi, hu­na­ja ja pu­na­vii­ni. Li­sää yr­tit ja pip­pu­rit. Maus­ta kyl­jyk­siä lie­mes­sä 10 mi­nuut­tia.

2. Kuu­men­na rau­ta­pan­nu ja sii­nä ras­va. Pais­ta va­lu­te­tut kyl­jyk­set pan­nul­la mo­lem­min puo­lin. Ri­pot­te­le kyl­jyk­sil­le suo­laa, ota ne si­vuun ja pidä läm­pi­mi­nä.

3. Kaa­da maus­te­lie­mi pan­nul­le ja kei­tä ko­koon kas­ti­ke­mai­sek­si. Maus­ta tar­peen mu­kaan suo­lal­la.

4.Tar­joa kyl­jyk­set kar­pa­lo­hyy­te­lön sekä ko­ko­nai­si­na pais­tet­tu­jen val­ko­si­pu­li­puo-

lik­kai­den kans­sa hu­na­jai­sen pe­ru­na­ka­kun pääl­lä. Tuo kuu­ma kas­ti­ke pöy­tään eril­li­ses­sä kul­hos­sa.

Koti ja keit­tiö 11/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ