Artikkeli

MAD & BO­LIG • KÄÄN­NÖS MIIA VÄ­HÄ­HYYP­PÄ • TOI­MIT­TA­NUT JUT­TA YLÄ-MO­NO­NEN • VII­NI­SUO­SI­TUK­SET SARI SIRÉN KOTI JA KEIT­TIÖ 4/2016

Lampaankyljykset ja vihreät pavut

Lampaankyljysten kanssa maistuvat vihreät pavut ja latva-artisokat.

noin 600 g lam­paan­kyl­jyk­siä

olii­vi­öl­jyä

suo­laa ja pip­pu­ria

½ ruuk­ku tim­ja­mia

Li­säk­si:

500 g vih­rei­tä pa­pu­ja

voi­ta tai olii­vi­öl­jyä

hy­vää lei­pää

1. Leik­kaa kyl­jys­ten reu­noil­ta yli­mää­räi­nen ras­va. Pais­ta kyl­jyk­siä öl­jys­sä sy­väl­lä pan­nul­la. Kyp­sen­nä en­sin ras­vai­sem­pi puo­li, ja kään­nä kyl­jys.

2. Maus­ta kyl­jyk­set suo­lal­la ja pip­pu­ril­la, ja ri­pot­te­le pääl­le tim­ja­mi­nok­sia. Vä­hen­nä läm­pöä.

3. Lai­ta pan­nun pääl­le kan­si, ja an­na pais­tua vie­lä 10 mi­nuut­tia tai kun­nes kyl­jyk­sen si­sä­läm­pö­ti­la on vä­hin­tään 60 as­tet­ta.

4. An­na li­han ve­täy­tyä fo­li­oon kää­rit­ty­nä 5–10 mi­nuut­tia en­nen leik­kaa­mis­ta ja tar­joi­lua.

5. Pil­ko pa­vut ja kei­tä ke­vy­es­ti suo­lal­la maus­te­tus­sa ve­des­sä noin 4 mi­nuut­tia tai kun­nes ne ovat kyp­siä. Va­lu­ta pa­vuis­ta vesi pois ja li­sää pääl­le no­ka­re voi­ta tai lo­raus olii­vi­öl­jyä. Läm­mi­tä lei­pä uu­nis­sa.

6. Leik­kaa kyl­jyk­set vii­pa­leik­si ja tar­joa pa­pu­jen ja lei­vän sekä li­suk­keek­si val­mis­tet­tu­jen maa-ar­ti­sok­kien kera.

Vii­ni­suo­si­tus:

Tum­ma, kyp­sän kir­sik­kai­nen ja maus­tei­nen Vil­la An­ti­no­ri Ros­so 2013, Ita­lia, 17,99 e

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ