MAD & BOLIG • KÄÄNNÖS MIIA VÄHÄHYYPPÄ • TOIMITTANUT JUTTA YLÄ-MONONEN • VIINISUOSITUKSET SARI SIRÉN KOTI JA KEITTIÖ 4/2016
noin 600 g lampaankyljyksiä
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
½ ruukku timjamia
Lisäksi:
500 g vihreitä papuja
voita tai oliiviöljyä
hyvää leipää
1. Leikkaa kyljysten reunoilta ylimääräinen rasva. Paista kyljyksiä öljyssä syvällä pannulla. Kypsennä ensin rasvaisempi puoli, ja käännä kyljys.
2. Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla, ja ripottele päälle timjaminoksia. Vähennä lämpöä.
3. Laita pannun päälle kansi, ja anna paistua vielä 10 minuuttia tai kunnes kyljyksen sisälämpötila on vähintään 60 astetta.
4. Anna lihan vetäytyä folioon käärittynä 5–10 minuuttia ennen leikkaamista ja tarjoilua.
5. Pilko pavut ja keitä kevyesti suolalla maustetussa vedessä noin 4 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Valuta pavuista vesi pois ja lisää päälle nokare voita tai loraus oliiviöljyä. Lämmitä leipä uunissa.
6. Leikkaa kyljykset viipaleiksi ja tarjoa papujen ja leivän sekä lisukkeeksi valmistettujen maa-artisokkien kera.
Viinisuositus:
Tumma, kypsän kirsikkainen ja mausteinen Villa Antinori Rosso 2013, Italia, 17,99 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2