Artikkeli

Lampaankäristys

Käristä lihaviipaleet voissa kahdessa erässä...

500 g lam­paan kä­ris­tys­tä

1 rkl voi­ta

1 yrt­ti­lie­mi­kuu­tio

1 ros­ma­rii­nin ok­sa

1/2 dl vet­tä

1 dl vah­vaa puo­luk­ka­me­hua

ri­paus suo­laa

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

Ko­ris­te­luun:

puo­lu­koi­ta

1. Kä­ris­tä li­ha­vii­pa­leet vois­sa kah­des­sa eräs­sä.

2. Pane li­ha­pa­lat ta­kai­sin pan­nuun ja li­sää jouk­koon mu­ren­net­tu lie­mi­kuu­tio, ros­ma­rii­nin ok­sa, vesi, mehu ja maus­teet. An­na te­key­tyä kym­me­ni­sen mi­nuut­tia.

3. Nos­ta ai­nek­set uu­ni­pa­taan ja hau­du­ta kä­ris­tys­tä 175 as­tees­sa 1 1/2 tun­tia ai­na vä­lil­lä se­koit­ta­en. Kyp­sen­nyk­sen lop­pu­vai­hees­sa nes­teen tu­li­si ol­la haih­tu­nut lä­hes ko­ko­naan.

4. Tar­joa lam­paan­kä­ris­tys yh­des­sä pe­ru­na­so­seen ja puo­luk­ka­hil­lon kans­sa.

Vink­ki:

Lam­paan­kä­ris­tys­li­haa on ny­kyi­sin saa­ta­vis­sa mo­nien iso­jen mar­ket­tien tuo­re­tis­keil­tä tai pa­kas­te­al­taas­ta.

Koti ja keit­tiö 4/2002