Artikkeli

MARI HAR­JU­LA KUVA AR­TO VUO­HE­LAI­NEN­Ko­ti ja keit­tiö 9/2011

Lampaan­kää­pä­pannu

Lampaankäävistä ja ylijääneistä keitetyistä perunoista syntyy herkullinen pyttipannu.

4 an­nos­ta

noin 500 g lam­paan­kää­piä

1–2 pu­na­si­pu­lia

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä hie­non­net­tu­na

1 pkt (120 g) fi­lee- tai sa­vu­pe­ko­nia

6–8 kei­tet­tyä pe­ru­naa

150 g vih­rei­tä pa­pu­ja

150 g tuo­ret­ta pi­naat­tia

1 mie­to, pu­nai­nen chi­li­pap­ri­ka

tilk­ka öl­jyä

1 rkl tuo­ret­ta per­sil­jaa hie­non­net­tu­na

suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

tilk­ka sit­ruu­na­me­hua

1 rkl pin­jan­sie­me­niä

1. Puh­dis­ta ja pa­loit­te­le sie­net. Kuo­ri ja sui­ka­loi si­pu­lit. Sui­ka­loi pe­ko­nit.

2. Kuo­ri ja pil­ko pe­ru­nat. Kie­hau­ta pa­vut no­pe­as­ti ja va­lu­ta. Huuh­te­le pi­naa­tit ja pois­ta ko­vat leh­ti­ruo­dit. Hal­kai­se chili, pois­ta sie­me­net ja hie­non­na chili.

3. Kuu­men­na tilk­ka öl­jyä pan­nul­la. Pais­ta sie­net, si­pu­lit ja pe­ko­nit en­sin pan­nul­la. Li­sää kas­vik­set ja jat­ka pais­ta­mis­ta muu­ta­ma mi­nuut­ti.

4. Li­sää maus­teet ja pin­jan­sie­me­net ja kään­te­le vie­lä het­ki.